Треньорът на Олимпия Любляна Жоао Енрикеш трудно криеше радостта си,

...
Треньорът на Олимпия Любляна Жоао Енрикеш трудно криеше радостта си,
Коментари Харесай

Треньорът на Олимпия Любляна: Трябва да останем здраво стъпили на земята

Треньорът на Олимпия Любляна Жоао Енрикеш мъчно криеше насладата си, откакто неговият отбор отстрани българския първенец Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига след

Този триумф подсигурява на словенския отличник историческо първо влизане в групите на европейски клубен шампионат, защото той има обезпечено присъединяване най-малко в същинската фаза на шампионата Лига на конференциите.

Именно това достижение португалският експерт дефинира като " едно от най-големите в кариерата му до момента ", само че все пак той показа, че в отбора би трябвало да останат крепко стъпили на земята.

" Можехме да влезем през второто полувреме с преимущество. Но както и да е. Не искахме да губим салдото и да бъдем в мача до самия му край. Добавеното време от съдията беше същинска полуда! Вкарахме гол, имаше дузпа в последните секунди. Искам да подчертая едно нещо. За нас е доста значимо в тима на има характерности и когато ги има, да се покажат в точния миг. Справедливо е да сме спечелили, бяхме по-добри и имахме и шанс. Успяхме да създадем всичко, което бяхме възнамерявали. Радваме се, само че това е единствено един миг. Трябва да останем крепко стъпили на земята и от на следващия ден да стартираме да се приготвяме за идващия мач ", стартира Енрикеш.

" Бяхме наясно, че Лудогорец ще ни натисне от първата минута, което е обикновено, защото са по-добри. Но нашият тим свърши в действителност страхотна работа. Беше доста вълнуващо да преживея последните моменти от срещата. Това е едно от най-големите достижения в кариерата ми. Важно е да се знае, че написахме клубната история, само че нямаме желание да стопираме до тук, тъй като ще се опитаме да спечелим идващия мач ", продължи той.

" Тази победа е значима за всички – за играчите, за треньорския щаб, за града, за почитателите. Но пък удължихме европейския сезон до края на есента. Да, в идната среща Галатасарай ще бъде любимец. Но ще се борим, тъй като желаеме да прогресираме. Ако го създадем, ще имаме място най-малко в Лига Европа. Но дано гледаме мач за мач, тъй че в този момент ще мислим за този от шампионата против Радомле ", добави още наставникът на Олимпия.

Португалецът разяснява още и случилото се през вчерашния ден вечерта на " Арена Стожице " в Любляна, описвайки мача като " под напрежение ".

" В началото на мача съдията наказваше всички дребни нарушавания с картони. Според мене, нямаше потребност. Ако беше траял с това движение, и двата тима щяха да завършат с по 7 индивида. Играта беше бърза, валеше дъжд, имаше тежки конфликти. Нормално беше да е по този начин, тъй като Лудогорец е доста по-опитен тим. Искахме да стигнем до топката, да печелим единоборства, бяхме нападателни. Мачът като цяло беше под напрежение. Но в Европа всички играят нападателно ", приключи Жоао Енрикеш.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР