Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович говори пред gong.bg за

...
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович говори пред gong.bg за
Коментари Харесай

Акрапович: Все още не мислим за Левски, радвам се, че имаме човек като Гонзо в клуба

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович приказва пред gong.bg за идния реванш от 1/2-финалите за Купата на България против Левски.

Ето какво сподели експертът:

link1 " >

Г-н Акрапович, каква оценка ще дадете на футболистите след изиграването на първите дуели след пандемията - спечелихте два от тях и завършихте наедно с ЦСКА на " Българска войска "?

- Много съм удовлетворен, тъй като момчета свършиха добра работа против мощни съперници. Беше мъчно да влезем в мачовете след толкоз дълга пауза и при високи температури - успяхме да спечелим точки. Изиграхме страховит мач против Левски, както и против ЦСКА. Тези мачове приказват какъв тим сме. Доволен съм.

Предстои реванш против Левски за Купата на България. Какво говорите на играчите, с цел да не подценят дуела, макар удобната преднина от два гола?

- Все още не мислим за Левски. Предстои ни мач със Славия, който сега е най-важният за нас. Двубоят ще бъде сложен. Винаги се прави неточност, когато се приказва за бъдещето, а би трябвало да свършим работа преди този момент. Играем мач за мач. Така се разбрах с тима. Това се приема положително и би трябвало да продължим да сме експерти.
 Локомотив (Пловдив) ще предложи нов контракт на Анте Аралица
Локомотив (Пловдив) ще предложи нов контракт на Анте Аралица

Контрактът на хърватина изтича през януари

Споменахте дуела със Славия и че ви чака сложен мач. Съгласен ли сте, че тази плейофна шестица е най-силната, откогато поехте Локомотив?

- Не мога да ви отговоря изрично. В шестицата можеше да влезе и Черно море, в случай че имаше малко шанс. Има още два тима, които също демонстрираха качества, само че са отвън нея. По една или друга причина не влязоха. Тези, които са в шестицата несъмнено са качествени тимове и всеки мач ще е сложен. Не става въпрос дали ще имаме лесни дуели, а в противен случай всеки ще е тежък. Трябва да се пригодим да играем такива срещи, тъй като Лудогорец, ЦСКА, Левски, Берое и Славия не са по никакъв начин слаби съперници.

След подновяването на шампионата Локомотив наподобява като един от тимовете в добра физическа форма. Как работите с играчите и какви стратегии им бяха раздадени по време на насилствената пауза?

- По време на карантината дадохме проект на футболистите, по който да работят. Играчите правеха това, което се изискваше от тях и контролирахме нещата. Те го одобриха доста професионално, тъй като в случай че не беше по този начин нямаше да наподобява тима по този метод. Но отново ще повторя, че сега не е по никакъв начин елементарно и отборът не е подготвен на 100%. Предстоят мачове неделя - сряда и ще бъде доста мъчно. Трябва да се внимава и споделих на играчите, че би трябвало да почиват след натоварванията и да не излизат в това тежко време на открито. Виждам, че нещата се извършват и се веселя по тази причина. В идващите срещи ще изглеждаме още по-добре.
 Лукас Салинас: Целта пред Локомотив (Пловдив) е Купата на България
Лукас Салинас: Целта пред Локомотив (Пловдив) е Купата на България

" Винаги съм вярвал, че имам капацитета да бъда експерт "

Каква е рецептата за намирането на футболисти, откакто в Локомотив съвсем всеки трансферен прозорец се ускорява конкуренцията?

- Рецептата е да си по 24 часа на телефона и да обърнете внимание на всеки управител, който може да ви предложи качествени играчи. На ден близо виждам по 15-20 футболисти, от които може би един ме интересува. Но може някой различен да ми хареса. Това изисква време и предпочитание. Трудно е, тъй като имаме и тренировки, само че тази работа ми харесва. Помагат ми и другари, които са станали мениджъри или познават някои играчи. Гледам ги на видео и ги поканвам на проби - в случай че става го взимаме, в случай че не си потегля.

Това значи, че работите по селекцията? Имате ли към този момент набелязани играчи?

- Да, работим. Гледаме и търсим футболисти, с цел да може тима да стане по-добър. Ако може всичко ще създадем в точния момент.

Как се работи с Георги Иванов?

- Супер. Говоря с него всеки ден и разменяме отзиви. Георги е умел човек, който има богата кариера като състезател и треньор. Радвам се, че имаме подобен човек в клуба.
 Атанас Кабов подписва до дни с Локомотив (Пд)
Атанас Кабов подписва до дни с Локомотив (Пд)

Остават последни сделки с Левски

Целта за Купата на България е ясна, само че в шампионата какво ще желаете от тима?

- В момента сме на втората позиция, само че всичко е краткотрайно. Нещата ще се вземат решение мач за мач. Важно е да печелим точки и да подхождаме съществено към всеки един мач. Трябва да гледаме да печелим толкоз точки, колкото е допустимо. Ще е мъчно, както споделих преди, само че е допустимо след играта, която показахме.

Споделихте преди дни, че мечтаете още веднъж с Локомотив да играете в Европа. Вярвате ли, че тима е по-добър от преди година?

- Ако се класираме за евротурнирите ще значи, че сме свършили чудесна работа. Това е задачата на всеки треньор и състезател - да излезе в Европа и да покаже добра игра и да радва почитателите си. Няма по какъв начин да имаме друга цел. Отборът ни е по-подготвен.

Учуди ли ви, че Бундеслигата беше обновена първа от топ шампионатите на континента?

- Не ме учуди, тъй като организацията в Германия е доста добра, само че и става въпрос за доста пари. Много тимове имаха финансови проблеми по време на пандемията и се реши да се рестартира. Отборите се събират преди мач и се поставяха под карантина и малко по малко всичко се подреди. Хората там са привикнали. Това беше знак и за другите шампионати в Европа да бъдат обновени. Това беше положително. Надявам се всичко към този момент да се подреди и да тръгне в нормалността си. Пожелавам си да виждаме към този момент повече хора на стадионите.
 Локомотив (Пловдив) пуска билетите за Славия в петък
Локомотив (Пловдив) пуска билетите за Славия в петък

Двубоят е в събота от 18:45 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР