Треньорът на Григор Димитров – Дани Валверду, сподели че двамата

...
Треньорът на Григор Димитров – Дани Валверду, сподели че двамата
Коментари Харесай

Валверду разкри какво стои зад успеха на Григор

Треньорът на Григор Димитров – Дани Валверду, показа че двамата имат отлична връзка и триумфите на най-хубавия ни тенисист са вследствие от някои вътрешни промени, написа " Канал 3 ".

" Димитров се бореше с нервите, изключително във финала, и откри метод да победи. Когато Димитров е съсредоточен, той играе на доста високо равнище, само че работихме върху това да се оправя и в тези дни, в които не е в зоната. На финала бе въпрос на воля и Григор отговори на този въпрос. Григор показва позитивното отношение в сложните моменти и това се вижда от статистиката през годината - 17:10 в тайбрек сетове, 8:5 против играчи от топ 10 и 4:1 във финали. След година и половина, Димитров е схватлив като в деня, в който започнахме ", удовлетворен е Валверду.

" Той се откри пред мен във времето, споделя ми своите визии и упоритости. За мен е значимо да му обясня за какво вършим избрани неща, за какво упражняваме осем часа дневно. Държа на постигането на краткосрочните цели и на разбора на представянето след шампионатите.

Тенисът е метод на живот. Човекът, който си отвън корта би трябвало дабъде същият човек, който се появява в решителните моменти на мача. Играчът, който виждаме при 6:3, 2:0 може да реагира друго в обстановка при 5:50, 40/40. По време на решителните моменти този играчи може да бъде нервиран или обезпокоен. Играчът, който приема нещата по верния метод е този, който е привикнал, който има манталитета и рутината да се усеща удобно напрегнат. В тези моменти оказва помощ времето, което влагаме отвън корта ", показа Валверду.

Треньорът разкри, че в основата на успехите в решителните моменти на мача е цялостната централизация.

" Искаме да задържим фокуса върху значимото и да заобикаляме ненужните разсейвания. Разбира се, вършим занимателни неща отвън корта, само че ги вършим като тим. Опитваме се да държим нещата леки и спокойни към Григор, само че в това време се опитваме да се дистанцираме от хора и неща, които могат да го разсеят от значимото. Ако искаш да играеш добре, не може мислите ти да са другаде. Логично, положителните резултати на корта вършат задачата да мислиш за играта по-лесна. "

Валверду счита, че Гришо има високото равнище на игра, само че е било нужно да " събере пъзела ": " Той постоянно е бил на най-високо равнище, само че в тениса има повече от това да се представяш добре в шампионатите. Всекидневната отдаденост, тренировките и желанието да се подобряваш - всичко би трябвало да е налице и за Григор е по този начин. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР