Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде обширно интервю пред Спорт,

...
Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде обширно интервю пред Спорт,
Коментари Харесай

Шави: Най-изтощително е да бъдеш треньор на Барса

Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде обстойно изявление пред " Спорт ", в което приказва по голям брой тематики. Ето какво сподели той:

" Като ментор на Барса страдаш доста повече, в сравнение с се радваш, тъй като това не стопира. 24 часа в денонощието мислиш за Барса: за тима, за посланията, за мотивационните речи, за подобряването в отбрана, за офанзивата, за попълненията, за Финансовия феърплей... И в обстановката, в която се намира клубът, е още по-трудно.

Сега, като треньор, изживявам с по-голям интензитет отрицателното, само че и позитивното. В момента прекосяваме през позитивен интервал, в който спечелихме Суперкупата и Ла Лига, тъй че се радваме на това. Намирам се в стадий на " Уф! " (имитира въздишка - б.р.) Има успокоение и възприятие на задоволеност от това, че постигнахме това, което търсехме. Най-вече купата в шампионата ни дава непоклатимост и успокоение, тъй че в този момент изпитвам приятност. Имам чувството, че съм в мир с тима, с почитателите и с мен самия, напряко с всички. Тъй като съм толкоз огромен " куле " (привърженик на Барселона - б.р.), когато нещата не вървят добре, постоянно изпитвам вътрешното чувство, че предавам хората. Тогава моите отдаденост и присъединяване постоянно са 200% и доста, но доста пострадвам, само че когато печелим, насладата е тройна, нали по този начин?

Да, несъмнено треньорският пост в Барселона е най-изтощителният в света, казвал съм го доста пъти. Това е най-трудният клуб в света, тъй като постоянно има рецензии. Те идват освен от Мадрид, само че и от нашия клуб, тъй като тук от голяма важност е единствено съвършенството. Трябва да се целиш в десетката. В останалите клубове успехите с 1:0 се честват уместно. Тук обаче излиза по този начин, че не си убедил с представянето си. Много е мъчно да печелиш в Барса с безапелационен жанр. Това го прави най-трудния клуб в света, а Хорхе Валдано да приказва каквото си желае (смее се - б.р.). И това ти го споделя всеки президент, треньор и състезател, който е минавал отсам.

Наистина отпред на Барселона претърпях най-лошите си дни в живота, защото когато не печелиш, имаш възприятието, че си виновен за това. И в случай че към тази отговорност добавиш публикациите по какъв начин твоят щаб не ставал за нищо, че треньорът не е квалифициран, че е неточност назначението на Шави, че той не бил същият като треньор, какъвто е бил като състезател... Ти четеш това и си мислиш, че ти нямат доверие.

Усещането е доста тежко. Водиш децата на учебно заведение и би трябвало да те окуражават. Имаш възприятието, че си ненужен в своя дом (Барселона - б.р.). Тежко е, само че аз съм неотстъпчив, а също по този начин имах възприятието, че всичко това трябваше да излезе нескрито в даден миг. Страдахме, само че както споделих на " Камп Ноу ": ние, каталунците, в случай че не страдаме, значи не си е коствало.

Кой се съмнява в Шави ли? Ами, обкръжението, фамозното тукашно обграждане, нали по този начин? Разбираемо е, че в Мадрид се съмняват в мен и да ме подлагат на критика, само че най-вече щета нанасят домашните рецензии. Т.е., когато локални вестници, малките екрани и радиа те подлагат на критика, акцентирайки те за най-големия отговорник. От това боли. За Мадрид е ясно какъв им е замисълът, само че нападките, които идват от у дома, са най-притеснителни и най-болезнени ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР