Тренировките и свалянето на килограми безспорно са две зависещи едно

...
Тренировките и свалянето на килограми безспорно са две зависещи едно
Коментари Харесай

По-кратките тренировки са по-полезни

Тренировките и свалянето на килограми несъмнено са две зависещи едно от друго занимания. И в случай че до момента смятахме, че мечтаният резултат се реализира с продължителни и натоварващи извършения, това изследване дава зелена светлина на друга доктрина. Оказва се, че по-добър резултат можем да реализираме с тренировки, изискващи по-малки старания.

Изследването посочило, че здрави мъже с умерено наднормено тегло смъкват повече килограми, тренирайки по половин час дневно, за разлика от тези, които се натоварват два пъти повече. Тази част от участниците, които тичали, карали колело или гребали с лодка в продължение на 30 минути на ден сваляли приблизително по 3,7 кг. в продължение на три месеца. От друга страна, хората, които горели калории по един час дневно, свалили едвам 2,7 кг. – прекомерно слаб резултат съгласно американското издание Journal of Physiology.

Изследователите от Копенхагенския университет нямат отговор за този абсурд. Вероятна причина е, че хората, които упражняват повече, се хранят повече спрямо тези, които се натоварват едвам по половин час.

Сега ученият Мадс Розенкилд желае да изучи изгодите от комбинирането на физически извършения с ежедневното пътешестване. „ Интересно е да се изследва тренирането като форма на напредване. Самите тренировки са чудесни за физическото и психическото здраве. Проблемът е, че това лишава време. Само в случай че можехме да накараме хората да спортуват, до момента в който отиват на работа, да вземем за пример, бихме спечелили половината борба ”, споделя Розенкилд.

Министерството на здравеопазването предлага възрастните да отделят по час и 15 минути на седмица за интензивни извършения като бягане или играене на футбол, примерно. Друга опция е два часа и половина, прекарни в по-леки извършения – като бързо вървене. Не на последно място се предлага два пъти седмично да спортуваме, с цел да укрепваме мускулите си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР