Транспортният министър Николай Събев обясни пред депутатите от парламентарната транспортна

...
Транспортният министър Николай Събев обясни пред депутатите от парламентарната транспортна
Коментари Харесай

Събев за жп линията София - Елин Пелин: Човекът е взел парите и казал: ``Ще видим`` |

Транспортният министър Николай Събев изясни пред депутатите от парламентарната транспортна комисия през днешния ден за какво е прекратил контракта за рационализация на жп линията София-Елин Пелин, който се финансира главно посредством еврофондовете.

" По трасето е като в Мариупол, без никой да е хвърлял бомби ", сподели министърът.

Според него за 6 години осъществяването по плана е главно в доставката на материали, до момента в който физическото осъществяване е едвам 18 %.

" Треви, шубраци, влаковете пъплят със скорост от 25 километра в час ", сподели Събев и изясни на депутатите, че е пътувал през днешния ден по този сектор дружно с шефа на НКЖИ върху железопътна дрезина и персонално се е уверил защо става дума.

По-късно той написа във фейсбук профила си следното:

Днес се уверих с очите си в две неща: по какъв начин наподобява и какъв брой коства корупцията, и по какъв начин може да се работи, когато строителите са освободени от тази повинност.

Инспектирах секторът от жп линията София - Елин Пелин, чиито контракт прекратих предходната седмица. Убедих се, че трасето, по което в този момент карат нашите машинисти е отвън всевъзможни стандарти, и те са изцяло прави да недоволстват. Строителят е " взел парите и споделил - ще забележим ", съгласно оня остарял анекдот. Всичко е запуснато, не е пипано с десетки години. Ние ще имаме подготвеност с състезанието за нов реализатор до един месец, и подсигурявам, че ще изберем компания която да работи бързо и честно.

Посетих и градежа на тунелите по трасето Елин Пелин - Вакарел. Там, за наслада нещата наподобяват надалеч по-добре. Въпреки това, по време на предходните управления на НКЖИ и на Министерство на превоза е имало " мощно нарушена връзка " със строителя, за която няма рационално пояснение. Помолих строителя да заведе искове против всеки, който с дейности или бездействия е предизвиквал закъснение и компликации. И по този начин ще бъде отсега нататък.

А градежът на тунелите наподобява внушително. Продължаваме промяната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР