Тръмп получи призовка. Комисията на Конгреса, която разследва миналогодишните бунтове

...
Тръмп получи призовка. Комисията на Конгреса, която разследва миналогодишните бунтове
Коментари Харесай

Доналд Тръмп получи призовка заради Капитолия

Тръмп получи призовка. Комисията на Конгреса, която проверява миналогодишните протести в Капитолия, е издала правосъдна призовка, с която подрежда на някогашния президент Доналд Тръмп да даде показания по случая, написа

Документът гласи:

„ Вие бяхте в центъра на първото и само изпитание на който и да е президент на Съединени американски щати да анулира изборите. Вие знаехте, че тази активност е противозаконна и противоконституционна ”.

Адвокатът на Тръмп упрекна законодателите в Комисията в занемаряване на нормите.

Бившият президент жигосах следствието като измама, целяща да отклони вниманието на гласоподавателите от " злополуката " на ръководството на демократите в навечерието на междинните избори в Съединени американски щати идващия месец.

Милиардерът може да бъде изправен пред наказателни обвинявания, в случай че не се съобрази с решението на Комисията.

Той има период до 4 ноември да даде документи за случаите от 6 януари и би трябвало да се яви за предоставяне на показания на 14 ноември или към тази дата.

Ако някогашният президент на Съединени американски щати откаже да даде показания пред Конгреса или да съобщи желаните материали, Комисията може да отнесе въпроса до Министерството на правораздаването, което може да докара до започване на наказателно произвеждане.

Призовката беше издадена единствено няколко часа откакто някогашният пълководец на Тръмп Стив Банън беше санкциониран с 6 500 щатски $ и наказан на четири месеца затвор за пренебрежение към Конгреса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР