Трагедия се разигра край Пловдив. Откриха трупа на 3-годишно дете

...
Трагедия се разигра край Пловдив. Откриха трупа на 3-годишно дете
Коментари Харесай

Трагедията с удавено дете край Пловдив: Напоителният канал не е бил обезопасен

Трагедия се разигра край Пловдив. Откриха натрупа на 3-годишно дете в напоителен канал в землището на село Граф Игнатиево.

Детето е изчезнало от вкъщи си на 2 януари. Причините се проверяват, само че към този момент няма данни за насилствена гибел. Аутопсията е потвърдила, че момчето се е удавило.

Каналът не е обезопасен, а локалните хора споделят, че това не е първият подобен случай. Те загатват за 4-5 деца обратно в годините, които са се давили там.

Сигнал за изчезналото тригодишно дете е подаден през вчерашния ден от родителите в полицията. Майката оставила за малко без контрол трите си деца, две от които близначета и влезнала във фургона да оказва помощ на свекърва си. Когато излязла, от детето нямало и диря.

„ От 11 ч. до 4 ч. го търсихме детето, няма го, няма го, някой сподели, че кола го вземала,някой сподели,че на канала паднало”, споделя Антоанета Лазарова, родственик на починалото момче.

Детето е открито в напоителния канал, който не е обезопасен и се намира на 20 метра от първите къщи в ромската махала. Хората споделят, че това не е първият трагичен случай.

„ Четири деца се удавиха тука, този канал желаеме да се затваря, всичките автограф ще хвърляме да се затваря този канал”, споделя Мина Асенова.

„ Преди 20 години беше заварден, с бодлива тел беше ограден”, спомня си Митко Танев, който споделя, че телта е била „ взета от децата”.

Кметът на община Калояново Георги Георгиев съобщи, че ще вземат незабавни ограничения да обезопасят канала,който е благосъстоятелност на Напоителни системи.

„ Ще би трябвало най-малко да го оградим. Отгоре не може да се постави нещо като решетки, тъй като е напоителен канал и идва доста вода от язовири и придошли води”, споделя Георгиев.

От кметството обявиха,че до този миг няма постъпило искане от хората за обграждане на канала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР