Трагедия на магистрала „Струма“. 45 души загинаха в катастрофа на

...
Трагедия на магистрала „Струма“. 45 души загинаха в катастрофа на
Коментари Харесай

Трагедията на АМ „Струма“: 45 загинаха, 7 са ранените при автобусната катастрофа

Трагедия на автомагистрала „ Струма “. 45 души починаха в злополука на пътнически рейс, пътуващ от Турция към Северна Македония. Сред жертвите има 12 деца.

Ужасяващият случай става малко след 2 часа през нощта на 31 км. на автомагистралата, до разклона за село Боснек.

Седем са оживелите. Те са в положително общо положение в „ Пирогов “.

Работи се по няколко версии за нещастието, измежду тях - човешка неточност и техническа нередовност на рейса.

Какво се е случило?

Четири рейса потеглят от Истанбул към Северна Македония. Вечерта минават граничен пункт „ Капитан Андреево “. В 3 ч. е получен сигнал за пожар на 30 км. на Автомагистрала „ Струма “.

Според източници от следствието водачът е измежду първите починали. Вратите са останали затвори и пасажерите са се оказали в капан. 46 души издъхват на място. От тях 11 са деца. Седем души с ръце и подръчни средства чупят прозореца на рейса и се избавят.

Разследването

Две са главните версии за жестоката злополука – човешка неточност или техническа нередовност на рейса.

Един от потърпевшите в „ Пирогов “ разказал на македонския министър председател Зоран Заев, че е чул мощен гърмеж, само че към този миг тази информация не е доказана от проверяващите.

Десетки проверяващи вършат оглед на мястото, като занапред следва да се обясни повода за злополуката.

Жертвите ще бъдат разпознати посредством ДНК разбор.

Все още няма публична информация от компанията притежател на рейса. Македонската полиция е пред офиса на „ Беса транс “, който трябваше да отвори в 9 ч. македонско време, само че към момента няма чиновници там. Никой не подвига и на формалните телефони на компанията.

Пострадалите

Седем души са приети в болница в „ Пирогов “. Те са с изгаряния по лицето, ръцете и на дихателните пътища. В устойчиво положение са, контактни и имат мемоари от случая.

На място дойдоха служебният министър Стефан Янев и министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, с цел да беседват с потърпевшите.

Близки на потърпевшите описаха пред камерата на bTV, че техни близки са пътували в рейсовете. Един от мъжете показа, че седем негови близки са били част от екскурзията, като има контакт с половината. За останалите информация няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР