Трагедия на АМ Струма. Пътнически автобус с македонска регистрация се

...
Трагедия на АМ Струма. Пътнически автобус с македонска регистрация се
Коментари Харесай

Трагедия на АМ Струма: Пътнически автобус се запали, има над 40 жертви

Трагедия на Автомагистрала Струма. Пътнически рейс с македонска регистрация се е запалил на Автомагистрала Струма край село Боснек. Има над 40 починали.

Най-малко 46 души починаха, откакто пътнически рейс с македонска регистрация се възпламени на автомагистрала " Струма ". Седем души са ранени.

По първична информация жертвите са жители на Северна Македония.

Инцидентът е станал към 3 часа сутринта.

Седемте оживели от злополуката на Автомагистрала Струма са настанени в Пирогов. Най-младият пациент е на 15-годишна възраст.

Автобусът е влезнал в страната през граничен пункт " Капитан Андреево ".

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че придвижването по автомагистралата в сектора от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано в двете направления.

Премиерът Стефан Янев сервира своите съболезнования към починалите. В момента органите на централната и локалната власт поставят всички нужни старания, с цел да окажат подпомагане на пострадалите, написа в страницата на Министерския съвет министър председателят.

Компетентните институции работят и за изясняване на събитията и аргументите за тази голяма покруса. След диалози с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков, Министерството на труда и обществената политика в незабавен порядък ще направи обзор на всички благоприятни условия за поддръжка на потърпевшите поради пожара. Премиерът е разпоредил да бъдат проведени задълбочени и прецизни инспекции от страна на Министерство на вътрешните работи, на сигурността в този вид обществени институции в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР