Водещата новина от света - спасителните екипи са открили хеликоптера

...
Водещата новина от света - спасителните екипи са открили хеликоптера
Коментари Харесай

Откриха хеликоптера на иранския президент Раиси: Ситуацията не е добра

Водещата вест от света - избавителните екипи са разкрили хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси. Без да разкриват повече детайлности, от иранския Червен полумесец оповестиха за държавната телевизия, че обстановката изтъквам " не е добра ". Повече от 12 часа продължава издирвателната интервенция, откакто хеликоптерът, в който е пътувал, катастрофира. Не е известна каква е ориста и на външния министър Хосейн Абдолахиан, които е бил с президента.



Турски дрон е разкрил източник на топлота, считан за мястото на злополуката. Към заложените координати пътуват избавителни екипи. Анката изпрати безпилотния уред " Акънджъ " и хеликоптер " Кугър ", които да вземат участие в издирвателната интервенция. Москва също ще спомага на Техеран - съветският президент Путин е изпратил група от 50 спасителя, както и 2 самолета и хеликоптера. Съдействие предложиха и от Саудитска Арабия, а Европейска комисия задейства услугата за сателитно картографиране " Коперник " с цел да спомага за издирването на Раиси. Иранският президент е в неопределеност, откакто на връщане от Азербайджан през вчерашния ден следобяд хеликоптерът му е кацнал твърдо, оповестиха иранските управляващи. Раиси беше определен за президент през 2021-ва година.

" Молим се нашият безценен президент и неговите придружители да се върнат назад при нас. Ние се молим, молете се и вие. Но знайте, че каквото и да стане, няма да има никакъв ужас в държавните ни каузи ", сподели Аятолах Али Хаманей, висш водач на Иран.

" Един от трите хеликоптера в кортежа на президента е бил заставен да се приземи поради мъглата и неприятното време. На място са изпратени избавителни екипи, които се движат в разнообразни направления. Ще отнеме време да открием хеликоптера, защито теренът е комплициран. Но обстановката е под надзор ", уточни Ахмед Вахди, вътрешен министър на Иран.

Очаквайте детайлности!


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР