Традицията да се избягва празнуването на 40-ия рожден ден може

...
Традицията да се избягва празнуването на 40-ия рожден ден може
Коментари Харесай

Каква е поличбата ни, ако празнуваме 40-я си рожден ден

Традицията да се заобикаля празнуването на 40-ия рожден ден може да се пояснява по най-различни способи. Някои хора търсят скришен смисъл в това, други имат вяра, че е старинна традиция, трети просто го считат за " бабини деветини “. За християните цифрата 40 се свързва с разнообразни значими събития като, да вземем за пример, следните.

Потопът продължава тъкмо 40 дни. Еврейският народ се скита из пустинята в търсене на благополучен живот в продължение на 40 години. 40 дни след Разпятието Исус се възнася на небето. Вярва се, че душата на човек остава на земята 40 дни след гибелта му.

Вероятно по тази причина в съзнанието на християните се е вкоренило убеждението, че това число е обвързвано със страдалчество, гибел и злощастие. Някои даже имат вяра, че в случай че човек е чествал 40-ия си рожден ден, това значи, че няма да доживее до 50 години. Жените пък имат специфичен мотив да не обичат 40-годишната си възраст – счита се, че по-късно стартира биологичното стареене. Затова някои дами се пробват да не притеглят особено внимание към тази неприятна дата.

Защо не се честват 40 години съгласно езотериците? От позиция на нумерологията това число няма негативно значение.

Например " 4 " е знак на сътворението. Ето за какво езотериците постоянно възприемат четиридесетата годишнина като смяна във усещанията, промяна на мозъка. Някои модерни " гадатели “ свързват 40-годишнината с картите Таро и техните вълшебен свойства. Там цифрата 40 подхожда на огромното ласо " Смърт “. Ето за какво те предлагат да не празнувате 40 години, с цел да не привлечете заболявания, несгоди и премеждия.

Защо хората не честват своята 40-годишнина в другите международни култури?

В други култури има няколко забавни обичаи в това отношение. Например този ден се чества доста рядко в Япония. В страната на изгряващото слънце 40 се приравнява на цифрата " 4 “, което там символизира гибелта. А най-суеверните поданици не честват дори рождени дни, в които изобщо участва четворка. Така или другояче, в Япония доста неща зависят от възпитанието, традициите и вярата.

Честването на 40-годишнината е изцяло неразрешено измежду жителите на мюсюлманските страни. Но тук повода е напълно елементарна - мюсюлманите въобще не честват рождени дни, тъй като такова събитие не съществува в тази просвета. Какво споделят астролозите? В астрологията има мнение, че сега, когато човек навърши четиридесет години, върху живота му стартират да въздействат Уран и Плутон. Тези планети са предвестници на събития, които могат да доведат до радикални промени в живота, множеството от които ще бъдат отрицателни. Сред най-честите: злополуки, рецесии, парични проблеми, бракоразвод, здравословни неразположения.

А от психическа позиция? От позиция на физиологията и логиката на психиката 40 години могат да се нарекат доста значим стадий. След тази дата здравето постоянно се утежнява. В тялото на дамата настъпват няколко промени, които я приготвят за менопаузата. Започват хронични болести, появяват се първите сиви коси, кожата се набръчква и става по-малко еластична.

Вярата в персоналния сексапил се стопява, което не може да не се отрази на прочувственото и психическото положение. А тържествените събития по случай четиридесетата годишнина провокират единствено горест и негативизъм. Психолозите обаче поучават да не се поддавате на неприятни мисли и да съберете най-близките си хора, с цел да прекарате този ден в прелестно другарство.

Ако въпреки всичко желаете да отпразнувате своя 40-ти рожден ден, можете да употребявате следните разновидности. Наречете това не " рожден ден “ - а, да вземем за пример, " среща в чест на миналите 39 години “. Обявете, че празнувате 40 години и 1 ден. Измислете някаква друга причина да съберете посетители, украсете жилището в сходство с новото (макар и измислено) събитие и помолете гостите да се съсредоточат върху него, а не да ви честитят рождения ден. И не забравяйте да вярвате единствено в положителни поличби, които несъмнено ще ви донесат благополучие, поучава actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР