Традиционно щандовете на BMW, Mercedes и Volkswagen са едни от

...
Традиционно щандовете на BMW, Mercedes и Volkswagen са едни от
Коментари Харесай

Истински фойерверк от новости при BMW, Mercedes и Volkswagen на Автосалон София 2019

Традиционно щандовете на BMW, Mercedes и Volkswagen са едни от най-посещаваните на всяко автомобилно ревю. Ето какво приготвят трите марки за посетителите на Автосалон София 2019.

BMW ще е един от изложителите в идния "Автосалон София 2019 ", който ще взе участие с най-вече експонати. Баварците ще показват последните попълнение в обширната си гама.

Билети с 10% отстъпка за Международния авто салон

В нея има коли от всички класове, включително и такива с електрическо задвижване. Три ще са министър председателите на немският производител на премиум коли. Две от тях са от върха на гамата – М8 кабриолет и доста забавната четириврата версия на серия 8 – Gran Coupe.

При тях е разполагаем може би най-мощният сериен мотор на марката - 4,4-литров V8 мотор, който в общоприетия си вид развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с.

Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 3,1 секунди, като с пакет M Driver’s Package оптималната скорост стига до 305 км/ч.

Съвсем нова за посетителите ще е и най-малката трансформация – BMW серия 1, което беше оповестено за революционно в историята на марката, защото към този момент е с предно предаване. В "Интер Експо Център " ще бъде изложена модификаията 120d xDrive.

Под капака на автомобила е вграден 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, който развива 190 к.с. мощ и 400 Нм въртящ миг.

Благодарение на новата архитектура с предно задвижване, най-малкият баварец предлага доста повече място при съвсем идентични размери. Увеличението визира най-много пространството за пасажерите на задните седалки, както и размера на багажника.

Компания ще им прави и серия 3 с нов мотор във версията M340i xDrive.

Това е най-бързата „ тройка “ сега и ще остане такава до излизането на М3. Тя е оборудвана с елемент, разрастващ 387 к.с. и 500 Нм.

За Европа моторът ще развива 374 к.с., като той е получил турбокомпресор twin-scroll и железен изпускателен колектор. Само 25% от детайлите са идентични с тези на остарялото потомство.

Трансмисията е 8-степенен автомат Sport Steptronic със ъкратено предавателно съответствие и функционалност за launch control.

Представител на колите с нулеви нездравословни излъчвания е BMW i3s.

Благодарение на по-голямата си батерия 120 Ач, хечбекът изминава към 280 км с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 7 секунди.

Освен че не отделя отделя нездравословни излъчвания, интериорът му е изработен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна и евкалиптово дърво, добито по сертифициран метод.

Няма са се мине и без доста известните в последните години кросоувъри. На ревюто ще бъдат показани BMW X5 (версия xDrive M50d) и BMW Х7 (версия xDrive M50i). При последния моторът е 4,4-литров V8 и развива 530 к.с. и 750 Нм въртящ миг.

Двигателят е получил нови бутала, цилиндрова глава, картер, колянов вал и турбокомпресори с повишен размер. Ускорението на голямата машина от 0 до 100 км/ч лишава единствено 4,7 секунди.

Естестествено, присъединяване в ревюто ще означи и марката MINI, която тази година празнува празник – 60 години. На щанда ще има два впечатляващи експоната – MINI Clubman във версията John Cooper Works и MINI Countryman.

Първият от тях е най-мощният модел на английската компания, като се задвижва от 2,0-литров бензинов елемент с 306 к.с.

Той работи в композиция с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия Steptronic и фирмената система за задвижване на четирите колела All Four. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава едвам 4,9 секунди.

За Mercedes актуалната година е изпълнена с министър председатели за компанията от Щутгарт и не е учудващо, че броят на новите модели на софийското ревю е в действителност величествен. Една от новостите на щанда е А-класа седан.

Автомобилът употребява познатата към този момент техника на настоящото издание на А-класата, само че е с ново осъществяване на каросерията, предлагано за пръв път от Mercedes. Моделът има рекордно невисок аеродинамичен коефициент от едвам 0,22.

На същата софтуерна платформа е построено и новото издание на CLA, като моделът е много непосредствен по идея до А-класата седан, само че е умислен повече като купе с четири порти и по-динамичен темперамент.

Подобно на останалите модели, основани на същата платформа, автомобилът разполага с новаторската мултимедийна система MBUX.

Важно от пазарна позиция е представянето на актуализирания SUV модел GLC, който предлага на клиентите си избор сред общоприета каросерия и купе с четири порти, а на автосалона е разполагаем и в изключително атрактивната динамична трансформация GLC 43 AMG Coupe.

Въпросната версия се задвижва от битурбо бензинов V6 мотор с оптималната мощ 390 конски сили (23 к.с. повече отпреди) и пиков въртящ миг от 520 Нм. Времето за спринта от място до 100 километра в час е единствено 4,9 секунди.

С ново потомство е и най-продаваният модел на марката у нас – GLE, а по-големият му другар GLS идва у нас напълно скоро след международното си показване.

И двата модела са напълно нови както като техника, по този начин и като дизайн, и са извънредно покрай върха в своите класове в области като комфорт, сигурност и асистиращи системи.

Освен с извънредно ниво на улеснение при пътешестване, огромният GLS може да се похвали и със обилие от шир за до седмина души. Клиентите имат избор сред 3-местно общоприетоо осъществяване на втория ред или пък две свръхкомфортни самостоятелни седалки.

Окачването Е-ACTIVE BODY COTROL със светкавична експедитивност се напасва към всяка обстановка на пътя, създавайки оптимално комбиниране от комфорт и непоклатимост. Изобщо GLS има всички учредения да бъде наименуван “S-класата измежду SUV моделите на Mercedes”.

Може би най-атрактивно от позиция на публиката е представянето на спортното поделение Mercedes-AMG, което може да се похвали с цели три експоната, които са измежду най-впечатляващите артикули в цялото моделно портфолио на компанията.

Най-внушителният всред тях е G 63, който играе ролята на топмодел в фамилията на митичния всъдеход и със своите 585 конски сили и несравним тон на процедура няма нито един директен съперник на пазара.

Огромната мощност се извлича от четирилитров V8 със система за наложително пълнене с два турбокомпресора. Колелата на мастодонта са с диаметър 22 цола. Естествено, не по-малко привлекателни за публиката са атрактивното купе с четири порти GT 63 S 4M, както и класическия суперспортен модел GT Coupe R.

Четиривратият GT 63 S 4M има под предния си похлупак прословут 8-цилиндров мотор с би-турбо пълнене, разрастващ 639 конски сили и 900 нютонметра. С тези си индикатори моделът може да реализира оптималната скорост 315 километра в час и се катапултира от място до 100 километра в час за невероятните 3,2 секунди.

Volkswagen Passat ще е главният акцент на щанда на VAG групата, основно поради огромната софтуерна рационализация при модела.

Актуализацията трансформира радикално най-успешния междинен в международен мащаб, от който към този момент са продадени над 30 милиона.

Благодарение на идващото потомство инфотейнмънт системи (MIB3), при предпочитание новият модел може да бъде непрекъснато онлайн и да даде напълно нови функционалности и услуги на лидера и неговите спътници.

Новите асистиращи системи, като Travel Assist да вземем за пример, покачват нивото на сигурността и комфорта и трансформират новия модел в първия Passat, кадърен да се движи със скорост до 210 км/ч в отчасти асистиран режим на шофиране. За следващ път бестселърът ще бъде показан на пазара във версии седан и комби.

Един от основните разновидности в гамата на модела безспорно е Passat GTE. Това е първият представител на новото потомство plug-in хибридни модели на VW със доста по-голям самостоятелен пробег на електричество.

Ключовото изобретение при него е акумулаторната батерия с нараснал енергиен потенциал 13 кВтч, коeто е растеж от 31 % и усилва самостоятелният пробег на електричество в изискванията на новия цикъл WLTP до 55 километра при комби версията Variant и до 56 километра при седана.

Тези стойности са с 20 километра по-големи, в сравнение с при предходния модел, което е в положение изцяло да промени живота зад кормилото и на Passat GTE.

Дори в огромни градове като Берлин или Париж, нарасналият потенциал на акумулаторната батерия е задоволителен, с цел да покрие ежедневния пробег на напълно електрическа двигателна сила и затова с нулеви местни излъчвания.

Благодарение на новите настройки на хибридния режим на придвижване, в този момент, даже при изминаване на по-продължителни дистанции, е доста по-лесно да се запази задоволително електрическа енергия за придвижване без излъчвания в градската зона в заключителния стадий на пътуването.

Специалистите на Volkswagen са подчертали и прецизирали в допълнение дизайна на Passat.

Предната и задната ризница, радиаторната решетка и логото на Passat (вече ситуирано централно отзад), се отличават с ново оформление.

Още информация можете да откриете на https://sofiamotorshow.bg/

Онлайн билети могат да бъдат закупени на https://sofiamotorshow.bg/tickets/
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР