Този скандал рефлектира пряко върху доверието. Уронва имиджа на институциите.

...
Този скандал рефлектира пряко върху доверието. Уронва имиджа на институциите.
Коментари Харесай

Румен Радев обясни как е придобил апартаментите си!

" Този скандал рефлектира директно върху доверието. Уронва имиджа на институциите. Искам да е безусловно ясно, че аз не натрупвам жилища. Имам едно жилище в " Редута " и то е добито преди да вляза в политиката. Мога да потвърдя всеки един лев. Придобил съм жилище като полковник от Министерство на защитата, само че на цени, на които са купували всички военнослужещи. Няма нищо общо сред Министерство на защитата и закупуване посредством власт. Това сподели президентът Румен Радев във връзка абсурда с жилищата в " Панорама " по Българска национална телевизия.

Той дефинира апелите като " прекомерно наивни " и е безапелационен, че това не е офанзива поради изборите.

" Трябва да забравим този битовизъм и да приказваме за Европа? Напротив. Ако желаеме да бъдем естествена страна, би трябвало да има последици от " Апартаментгейт ". Той носи мощен заряд от възмущение на народа. От тук нататък зависи накъде ще тръгнем. Трябва да забележим, ще имаме ли нов жанр и нов политически морал, в който политиците да живеят единствено от заплатите си. Има доста неща, от които би трябвало да се тормозим. Не единствено офшорните компании, само че и тези на името на сложени лица. Аз запитвам и ще би трябвало да питаме всички и да желаеме резултати ", уточни президентът.

" Докато някои от днешните политици са натрупали към този момент положения около началото на прехода, аз съм живял 13 години в апартамент в едно от няколко порутени блокчета на поляната до пистата. Дежурства с 24-часова подготвеност, а по-късно 10 години в жилища чартърен. Всичко е обществено и безусловно видно. Описано е тъкмо и ясно в имотната ми декларация. Ако в миналото е имало неправда, то аз съм щял да бъда осъден още тогава ", разкри още Радев.

" Подават си оставките, само че остават в партиите. Правителството се отхвърли от оставките, тъй като те към този момент трансферират сериозната маса. Мълчанието на органите, които се борят с корупцията, се изяснява единствено като изтощение или съучастничество. Има разлика сред оставки и оставки. Едните са доброволни, а другите - не тъкмо по този начин ", добави президента.

Радев напомни, че постоянно е упорствал за по-строги ограничения при битка с корупцията.

" Няколко мои квоти бяха унищожени. Управляващите, които образуват и разпределят бюджета, изцяло капсулираха контрола върху този орган. Резултатите са забележими. Трябва всички електронни регистри да бъдат свободни за жителите и проверяващите публицисти. Това досега не е направено - или от липса на воля, или от липса на предпочитание ", сподели още той.

Президентът е безапелационен, че би трябвало в Екологичен потенциал да отидат персони, които познават добре европейската просвета и история. Той счита, че Иво Христов има нужните качества и би бил потребен там.

" Има всевъзможни тайни теории за Иво Христов, само че концепцията им е да не се шуми за свадите. Няма по какъв начин да застана на страната на друга политическа партия. Няма учредения за сходни тълкувания. Другото е въпрос на персонален избор, от който аз не се тормозя ", добави Радев.

Ръководството на страната не би трябвало да става на основата на персонални сделки и съглашателства, а на основата на ясни правила.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР