„Този сектор е специфичен. Само в 23 общини у нас

...
„Този сектор е специфичен. Само в 23 общини у нас
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Българската роза е емблема на България. Продължаваме да помагаме с конкретни ангажименти


„ Този бранш е характерен. Само в 23 общини у нас се отглежда маслодайна роза. Интересът към българската маслодайна роза е освен като емблема на България, само че е и грижа, за всички свързани с розопроизводството и розопреработката. Познаваме доста добре проблемите в този бранш и продължаваме да оказваме помощ с ясно изразени съответни задължения “, Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " Пловдив област Веска Ненчева по време на среща на претендентите от регионалната листа с представители на ембематичния за страната ни цех „ Българска роза “ в Карлово. Представителите на сектора се обърнаха към претендентите на левицата с молба за по-голяма поддръжка и дотации от страна на страната, както съответна тактика за розопроизводството.

Евродепутатът Цветелина Пенкова разяснява проблемите на дребния и междинния бизнес в Европа: „ Без дребен и междинен бизнес няма по какъв начин да приказваме за европейска стопанска система. Те са основни. В Европа сме изправени пред неналичието на първични материали. Това най-ясно пролича в коронавирус рецесията. „ Българска роза “ Карлово е образец, в който суровините и преработката са в Европа. Затова би трябвало да намираме пазари за такива производства. Ключово за нас като европейски депутати е да подпомогнем този отрасъл с намиране на реализация, защото и суровините и индустриалния развой са напълно на територията на България и да не позволяваме импорт на първични материали от трети страни “.

„ Законът е регламентиран и всичко е в ръцете на изпълнителната власт. Явно дотациите не стигат до хората. Трябва да се търси опция и за европейско финансиране. Розопроизводството не е в програмата на Българска социалистическа партия за първите 100 дни, само че ще го сложим в графата за дребен и междинен бизнес. Нека хората не си разорават и унищожават розовите насаждения. Този бизнес е имал и постоянно ще има бъдеще. Това не е новаторски бранш “, сподели в умозаключение вторият в регионалната листа на Българска социалистическа партия Манол Генов.

На срещата участваха още претендентите за народни представители Нено Грънчаров, Мариян Русев, Ивайло Данаилов, както и ръководителят на Българска социалистическа партия Сопот Станислав Стоенчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР