„Този ръст от 9,2% процента спрямо сегашното ниво в някаква

...
„Този ръст от 9,2% процента спрямо сегашното ниво в някаква
Коментари Харесай

Бисер Петков: Увеличението на минималната заплата вече е изконсумирано от инфлацията


„ Този растеж от 9,2% % по отношение на настоящето равнище в някаква степен към този момент и изконсумиран от инфлацията “, разяснява в предаването „ Тази заран “ някогашният обществен министър Бисер Петков.

По думите му минималната работна заплата на първо място тя би трябвало да покрива разноските за живот на най нископлатените служащи.

Петков подсети, че има проектодиректива на Европейски Съюз за минималната работна заплата в страните от съюза. Препоръчва се тя де е обвързана със междинната работна заплата, като нормално пропорцията е 60%, посочи Петков.

Неговата прогноза е, че няма да се завърши с това нарастване на минималната заплата тази година. Също, че най-вероятно ще се усили делът на така наречен група на „ работещите небогати “, в случай че минималното заплащане не покрива темпа на инфлация.

Петков дефинира като стъпка в вярната посока обвързването на обществените заплащания с линията на беднотия.

Той напомни още, че е планувано българите да могат да се възползват и от европейските пенсионни фондове в бъдеще. Целта е да се насърчи спомагателното пенсионно обезпечаване и то да е по-прозрачно и на ниска цена за потребителите, изясни някогашният обществен министър.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР