Този път войната на Израел с Хамас ще достигне до

...
Този път войната на Израел с Хамас ще достигне до
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Този път войната на Израел с „Хамас” ще достигне до края

Този път войната на Израел с „ Хамас ” ще доближи до края. Не е доста ясно какви ще бъдат крайните цели на израелското държавно управление. Вероятно ще желае да унищожават придвижването. Това допусна пред арабистът проф. Владимир Чуков.

Водачът на " Хамас " в линията Газа Яхя Синвар е открит мъртъв, се оповестява в Телеграм канала на " Украина Сейчас ". „ Трябва да се ревизира дали в действителност това е правилно. Иначе всяка секунда излиза информация за доста, доста гибел ”, уточни проф. Чуков.

„ Нашето държавно управление праща 2 пъти аероплан да извози българите от Израел, в това число и тези с двойно поданство. Това демонстрира, че регионът е излязъл от своята непоклатимост. Не се знае какъв брой палестинци ще отидат в Египет, не се знае какъв брой време ще продължи всичко това ”, разяснява специалистът.

„ Лошо усещане ми направи, когато „ Хамас ” нахлуха в Израел, в Германия локални палестинци честваха. Това е неприемливо за европейска територия. Не е ясно какви са ресурсите и потенциалът на хората, които симпатизират на „ Хамас ” в Европа. Не е изключено израелски общности, синагоги да се трансфорат в обект на набези ”, допусна проф. Чуков.

Според него ливанското шиитско придвижване „ Хизбула ”ще стои повече настрана. „ До момента са разменени 10 снаряди от двете страни. Израел ще изпрати на северната си граница към 2 000 резервисти, което единствено по себе си значи, че може да се резервира фронтът. Аз съм обаче по-скоро песимист това да се случи ”, изясни арабистът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР