„Този парк в сърцето на нашия град ще претърпи една

...
„Този парк в сърцето на нашия град ще претърпи една
Коментари Харесай

Стаменов за пл. „Шахбазян“: Очакваме пълна промяна, това място ще бъде сборен пункт за туристи

„ Този парк в сърцето на нашия град ще претърпи една смяна за положително, имахме леко закъснение, само че съм уверен, че след реализацията на плана, пловдивчани ще бъдат задоволени от новите качества на площад „ Шахбазян “ “, това сподели Георги Стаменов по време на формалната първа копка на реконструкцията на Житния пазар.

Районният кмет съобщи, че една от концепциите на ремонта е новото място да бъде приветливо освен за жителите на града, само че и за туристите, които посещават Стария град.

„ Предвижда се това място да бъде като събирателен пункт на хората пристигнали да прегледат Пловдив, като след това да може да се изтеглят през новоизградения паркинг за рейсове в региона “, добави Стаменов.

Той изрази вяра, планът за площад „ Шахбазян “ да бъде финализиран и открит по време на празника на Пловдив.

На събитието присъстваше и зам.-кметът по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов, който бе безапелационен, че това е една от най-успешните вложения на средства от предходния програмен интервал на града.

„ Целият микрорайон дружно с „ Марица-юг “ са образец за това по какъв начин би трябвало да се трансформира една градска среда. Този квартал стана още по-добро място за живеене “, съобщи Стоянов и пожела триумф на компанията реализатор, която завоюва плана.

Георги Стаменов сподели още, че се планува да бъде закупена и автоматизирана тоалетна, като тази в Капана на улица „ Железарска “.

Припомняме, че реконструкцията на пл. „ Шахбазян “ е една от най-очакваните вложения на целия план. Проектът за зона Г4, в която попада точно той, планува превръщането на карето в приветливо място за отдих, срещи и игри на децата.

Алейната мрежа ще бъде поправена съгласно пешеходните потоци. Проектиран е амфитеатър. Настилките в целия парк, както и амфитеатъра са решени в два съществени цвята. За алеите се планува полагане на паваж. Ще бъдат обособени кътове с места за отдих – пейки и слагане на кошчета за боклуци наоколо до местата за отдих, както и стойки за колела.

Припомняме, че реконструкцията на зоната се реализира по огромния план „ Обновяване на градската среда в Пловдив 2020-2023 година “. Общата му стойност се пресмята на 10 233 472,92 лв., а Житният пазар, попадащ в проекта за Първа градска част –юг, град Пловдив “, се начислява на 820 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Избраната компания „ Проинвест строй”, която ще дава отговор за парка, е профилирана в детски уреди и парково строителство.

Повече за това какво се планува за зоните Г1, Г2, и Г3 може да научите от тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР