От петък рекламите на хазарт във всички медии - печатни,

...
От петък рекламите на хазарт във всички медии - печатни,
Коментари Харесай

Президентът Радев няма да наложи вето на промени в Закона за хазарта, утре обнародват решението

От петък рекламите на хазарт във всички медии - печатни, малките екрани, ради и уеб сайтове стопират. В излизащия на 14 чай " Държавен вестник " се вижда, че измененията в закона ще бъдат обнародвани, макар че президентът Румен Радев обмисляше дали да наложи несъгласие. Новите правила влизат в действие три дни по-късно, т.е. от 17 май.
Прочетете още
Рекламата на
хазарта бе неразрешена от депутатите макар мненията на редица медийни браншови организации, хазартните оператори и на КРИБ, че тази мярка ще докара до взрив на незаконните залози. Против това се оповестиха и спортни федерации, тъй като по този начин ще изгубят спонсори и финансиране за спорта.

Изключение от възбраната се прави за единствено за тотото, тъй като то наложително разпределя облагите си за спорт и просвета.

Депутатите взеха решение да позволен единствено така наречен външна реклама върху билбордове, само че те пък би трябвало да бъдат на разстояние не по-малко от 300 метра от учебни заведения, детски градини, университети. Хазартните оператори могат да се популяризират и върху своите зали, както и върху спортни уреди и спортна екипировка, като се изключи такава за деца.

За съществуването на реклама след възбраната ще следи Съвет за електронни медии, който пък ще предава констатациите на Национална агенция за приходите, с цел да постанова съответните санкции или лишаване на лицензи. Национална агенция за приходите ще стопира и противозаконни уеб сайтове, в които има реклама.

Депутатите взеха решение още да не се отварят игрални зали в обитаеми места с под 10 000 души. Тази възбрана влиза в действие след 3 години, с цел да могат да имат време операторите да отговорят на новите условия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР