Този месец ще бъде създадено първото звено за споделени услуги

...
Този месец ще бъде създадено първото звено за споделени услуги
Коментари Харесай

Вицепремиер обяви първите стъпки за намаляване администрацията

Този месец ще бъде основано първото звено за споделени услуги в администрацията. Това съобщи вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова по време на своето чуване в съвещанието на парламентарната Комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии.

Накратко това значи, че вместо всяко министерство и административна конструкция да има обособена обща администрация, която да се занимава с финансите, парцелите, счетоводството, личния състав и поддръжката на компютрите, това ще се прави от единни структури и по този начин доста ще се понижи броят на чиновниците, занимаващи се с такива действия.
Калина Константинова ще замества премиера, до момента в който той е под карантина
Вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова ще извършва присъствените задължения на министър-председателя Кирил Петков...
Прочети повече
Тя акцентира, че новите две министерства - Министерство на електронното ръководство и Министерство на нововъведенията и растежа, няма да основават свои обособени звена за човешки запаси, е за това ще се грижи специфична организация в администрацията на Министерския съвет.

Тя дефинира внедряването на споделените услуги в администрацията като една от главните задания на актуалното държавно управление. " Другата стъпка, която може да отнеме малко повече време, е консолидираното на единна система за ръководство на човешките запаси. Усилие, което е било правено ", разяснява още тя.

Вицепремиерът по ефикасното ръководство, в чийто сектор попада и ръководството на " Български пощи ", съобщи още, че се обмисля метод за превръщането на пощенските станции в по-малките обитаеми места в центрове за административно обслужване. Калина Константинова изясни, че това ще бъде от изгода за жителите, защото по този начин администрацията ще бъде по-близка до тях.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР