Този доноснически портал определено е противозаконен и начаса трябва да

...
Този доноснически портал определено е противозаконен и начаса трябва да
Коментари Харесай

Доносничество или отговорност е да съобщаваш за нарушения относно COVID-19 - дебат в Германия

" Този доноснически портал несъмнено е незаконен и начаса би трябвало да се изтрие ", написа в своя профил във Facebook заместник-председателят на Бундестага Волфганг Кубики от демократичната Свободна демократическа партия. Несъгласие с формуляра показва и специалистът на Зелените по цифровите въпроси Дитер Янечек: " Админстрацията не трябва да разгласява формуляри, с които окуражава жителите да доносничат против други жители. Това внася ерес в обществото. " Янечек направи това изказване през таблоида " Билд ", който разгласява публикация за портала и провокираните от него реакции, съобщи БГНЕС.
Тъкмо от тази публикация германците всеобщо научиха за онлайн формуляра, оповестен в мрежата от общинските управляващи в Есен. Заглавието му гласи: " Докладвайте за нарушавания против Разпоредбата за отбрана против ковид ( " Разпоредба за отбрана против нови заразявания с ковид SARS-CoV-2 " ). Във формуляра би трябвало да се нанесат мястото, датата и часът на нарушаването, да вземем за пример - неспазване на задължението да се носи маска на избраните места или пък организирането на неразрешени събирания на доста хора. Гражданите могат да качват и фотографии, илюстриращи нарушаванията. Попълващите формуляра могат да разкрият персоналните си данни, само че могат да останат и анонимни.
 СЗО: COVID-19 към този момент е на пето място в класацията за смъртност на Европа СЗО: COVID-19 към този момент е на пето място в класацията за смъртност на Европа
Европейският офис на Световната здравна организация съобщи, че възходящият брой случаи на COVID-19 в Европа предизвиква " огромно безпокойс...
Либералният политик и заместник-председател на Народното събрание Волфганг Кубики яростно написа, че това е като в Китай. Той прибавя, че в паметта му се пробуждат мемоари от най-страшни времена, когато чете за формалните апели към жителите да доносничат и да разгласяват даже фотоси. Според Кубики, по този метод в обществото се насаждат боязън и съмнение. " Остава единствено " кварталният отговорник " да получава и % от наложениете санкции ", иронично написа Кубики, препращайки към доносническата процедура в някогашната Германска демократична република.
Общинските управляващи в Есен обаче настойчиво пазят формуляра си. Според тях, той оказва помощ за " канализирането на информацията, която другояче постъпва в Службата по публичния ред по телефона или по електронната поща ". В обществената мрежа Туитър общинарите пишат още: " Нито за момент не сме правили реклама на формуляра, не сме и призовавали жителите да рапортуват за нарушавания ".
Кристиян Кромберг, който завежда Службата по публичния ред в Есен, е споделил пред телевизионния канал RTL, че общинските управляващи по никакъв метод не желаят да предизвикват доносничеството. " Но когато жителят има нужда да алармира пред община Есен за надлежно нарушение на публичния ред, ние сме длъжни да осигурим нужната конструкция и правна сигурност. "
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР