Той заявява, че зад политическите сили у нас стои врагът

...
Той заявява, че зад политическите сили у нас стои врагът
Коментари Харесай

Руският патриарх изпраща нов предстоятел в заключената църква „Св. Николай Чудотворец“

Той декларира, че зад политическите сили у нас стои „ врагът на човешкия жанр “
Нов предстоятел ще изпрати съветският патриарх Кирил в заключената черква „ Св. Николай Чудотворец “ в София.  Това се споделя в изказване на православна черква в Москва, припечатно във фейсбук профила на съветското посолство у нас.  Патриарх Кирил показва убеденост, че политическите сили, „ зад които стои врагът на човешкия жанр, няма да съумеят да разрушат вековните връзки на обич и приятелство в Христос, които са в основата на съдействието на Руската и Българската православни църкви “. Според него „ дейностите на българските държавни органи са вражески и неправдив акт във връзка с подворието на Руската православна черква “.

Предстоятелят на Руската православна черква уведомява Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит, че Светият синод на Московската патриаршия скоро ще назначи нов предстоятел, с цел да бъдат отворени вратите на Руското подворие допустимо най-скоро. В писмото се съдържа и молба за подпомагане на духовника за предстоящето настаняване в София. Решението на съветския патриарх Кирил идва ден откакто Светият синод на Българската православна черква (БПЦ) изрази вяра храмът да бъде отворен в най-скоро време.

Патриарх Неофит назначи свещеници от София, които да поемат обгрижването на храма. Те обаче не могат да служат, тъй като съветското посолство отхвърли да отвори Руската черква. По време на съвещанието на Светия синод собствеността на църквата не бе обсъждана, „ тъй като тя не е в пълномощията на Светия синод “. България изгони предстоятеля на Руската православна черква в София архимандрит Васиан (Змеев) и още двама чиновници на съветската църква на 21 септември. На идващия ден храмът беше затворен от посланика на Москва у нас Елеонора Митрофанова. Прокуратурата разпореди на ДАНС да ревизира собствеността и правото на прилагане на храма.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР