Той припомни, че през 2022 г. възнагражденията във ведомството са

...
Той припомни, че през 2022 г. възнагражденията във ведомството са
Коментари Харесай

Василев за по-високи заплати в МВР: Това няма да оздрави системата

Той напомни, че през 2022 година възнагражденията във ведомството са били увеличени с 20%.

" Не съм сигурен, че това е метод да бъде оздравена системата и нараснала мотивацията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ", акцентира Василев.

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи желаеха 10% нарастване на заплатите. Към тях се причисли и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България.

Управителният съвет на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи /СФСМВР/ разгласи протестна подготвеност и прикани членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли.

ССЗБ поддържа утвърдените на първо четене промени в закона за Министерство на вътрешните работи, за обвързване на заплатите със междинната работна заплата в страната и приканва за по-бързото им приемане и спиране на спиралата от митинги на чиновниците в бранш " Сигурност ".

От синдиката показват, че работещите в бранша се усещат преуморени от стресовите и тежки условия на работа, колапса на реда и вътрешната сигурност, подбудени от резултатите на неуместни и нелогични решения, като да вземем за пример, напускането на фрагменти и реализирането на защитата в местата за отнемане от независимост с по - малко надзорно - охраняем състав от известно време, за икономии на финансови средства. 

От Синдиката на Министерство на вътрешните работи пък акцентират като аргументи неразрешими проблеми с облеклото, нараствания мигрантски напън, ниска начална заплата. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР