Той представи част от заложените за населеното място проекти Предизборната

...
Той представи част от заложените за населеното място проекти Предизборната
Коментари Харесай

Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на с. Гюльовца

Той показа част от заложените за обитаемото място планове

Предизборната среща на Николай Димитров с жителите на с. Гюльовца се организира в цялостния с хора салона на НЧ “Светлина “. С встъпителните си думи господин Димитров поздрави присъстващите и им благодари за поддръжката и дейното присъединяване при установяване на целите в проектите за развиване на селото.

Събитието стартира с доклад за миналия четиригодишен мандат и продължи с показване на част от заложените   за с. Гюльовца планове, които ще бъдат осъществени в  периода 2023-2027 година.

Николай Димитров още веднъж изясни правилата на разпределение на общинския бюджет, в които главно предписание е спазване на пропорционалността при разпределение на средствата за благоустрояване, строителство и развиване на инфраструктурата.

Tой направи малко обяснение на настоящите действия на общината в обществената и здравната  сфера:

„ Предстои да задвижим план за създаване на Дневен център за хора в неравностойно състояние. Социалните действия, които финансираме от локалния бюджет - помощ за новородено, еднократна  помощ за лекуване, стипендии за деца с изявени способности и други, ще бъдат непокътнати. Няма да спрем да финансираме учебните заведения с маломерни паралелки в дребните обитаеми места, тъй като тази инвестиция е гаранция за бъдещето на нашата общественост. Работим по план за Областна здравна карта и сме предложили да  ни се провиснал спомагателни екипи за незабавна помощ и да се усили броят на направленията за медицински експерти “ – изясни господин Димитров и добави, че общината разпростира активност  и в сферата  на туризма посредством създаване на база за нови форми на предложение – състезателен и кемпер туризъм. Те ще добавят към този момент известните в района и ще доведат до удължение на туристическия сезон.

Представянето на общинските  проекти за развиване на селото стартира от най-важния за благосъстоянието на жителите на Гюльовца изпълняващ се  обект. Николай Димитров даде  разяснения по отношение на строителството на първия стадий от подмяната на основен водопроводен клон  „ А “ по главната улица, основен клон -1 в западната част и второстепенни клонове в северозападната част на селото.  „ Вие знаете, че преди време имахме проекти да построим местна пречиствателна станция за Гюльовца и Оризаре, само че след смяна на регламента за стопанисване на такива уреди, взехме решение да се възползваме от  отворени сега механизми за финансиране и да предприемем действия по подмяна на ВиК мрежата. Въпреки това не сме се отказали и търсим благоприятни условия  за създаване на пречиствателно оборудване за двете села. За осъществяването на  втория   стадий от подмяната на водопровода, обхващащ източната част на селото, и второстепенни клонове в югозападната и източната част, са подадени документи и напълно скоро ще подпишем договорите за финансиране. Предвижда се строителство и на трети стадий и сме в очакване на откриване на подобаваща стратегия, по която да аплайваме “- сподели Николай Димитров.

В момента в  Гюльовца се строят склад за инвентар в двора на кметството и нова детска площадка. Извършено е геодезическо снимане на трасето сред селата Гюльовца и Оризаре и се приготвят предпроектни действия за строителство на велоалея. Подмяна на уличното осветяване с енергоспестяващо следва за всички обитаеми места в общината. Предстоящи  за реализация планове  са ориентирани и към просветителната инфраструктура - ремонт на спортно игрище в двора на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “  и благоустрояване на дворното пространство  и създаване на физкултурен салон към  училището. 

Някои от изпълнените в последните четири години задания  бяха показани от Жельо Желев – кмет на Гюльовца в мандат 2019-2023 и претендент за  кмет за идния мандат. Част от тях касаят обновяването  на инфраструктурата, поддръжка на сградния общински фонд и асфалтиране на улиците „ Стамат Икономов ”, „ М. Палаузов ”, „ Н. Вапцаров ”, “Илинденци “; ремонт на тротоари по улиците “Янко Андонов “, “Илинденци “,  „ В. Левски “, „ Първи май “, „ Гоце Делчев “, и „ Ат. Манчев “; грижата за  образователните институции /частично е санирана  сградата на детската градина и е построена нова детска площадка в двора на детската градина/; действия по поддръжката на гробищния парк  /изграден е  заслон за обреди в гробищния парк  и е ремонтирана  оградата  му/; регулярно  почистване на коритото на р. Бяла и други

„ Гюльовца е едно от най-хубавите села в община Несебър и ползата от страна непознати и български  граждани  към придобиване на парцел на негова територия е доказателство, че плановете на общината за развиването му са вярно и съответно сложени “ – сподели Николай Димитров.

Николай Димитров е самостоятелен кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

*В галерията под текста вижте част от осъществените планове в с. Гюльовца, измежду които саниране на детската градина, създаване на детски площадки и ремонт на тротоари
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР