Той посочи, че ще настояват всеки един кандидат, който ще

...
Той посочи, че ще настояват всеки един кандидат, който ще
Коментари Харесай

Кирил Петков: наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България

Той уточни, че ще упорстват всеки един претендент, който ще предложат отпред на службите, да има чисто минало. Петков сподели, че не са съгласували имена с посолства.

По-рано през днешния ден на конференция депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн съвещание на Националния съвет на партия " Продължаваме промяната " на 21 май. Той разгласи, че напуща ПГ на ПП-ДБ и няма да поддържа държавно управление с втория мандат сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

По думите му, от сутринта следим по какъв начин през днешния ден имаме съгласуваност на проруските сили в България, в това число от страна на " Възраждане " и на Българска социалистическа партия.

" Важен факт е, че шефът на ДАНС е обезпечил защита на постоянен народен представител нощес в 22:00 часа. ДАНС в никакъв случай не охранява обособени лица, тъй като няма такива пълномощия. ДАНС охранява единствено стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни диалози сред шефа на ДАНС и този народен представител? Възможно ли е в този диалог някой да е спрял стартирането на всички записи, които бяха готови? ", попита Кирил Петков.

Той попита още веднъж за какво президентът бави мандата. Президентът знае ли за среднощните диалози?, сподели Кирил Петков.

Кирил Петков не отхвърли нито дума от записа на Радостин Василев.

Нищо не сме обещавали на Радостин Василев, аз по-скоро съм обезпокоен от диалога на Василев с шефа на ДАНС в 10 ч. вечерта. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Снимка: БТА

Той добави, че предложенията за службите не са съгласувани с посолства, а при крайните назначения ще бъдат осведомени партньорските служби.

" Никой не може да повлия на нашето предпочитание да реформираме службите и за сформиране на постоянно държавно управление. Най-големият въпрос е за какво президентът бави връчването на мандата и дали това е синхронизирано с днешната конференция ", уточни той.

Снимка: БТА

" В това съвещание на първото гласоподаване имахме резултат 24 " срещу ", 21 " за " и 6 " въздържали " се. Моята реакция сутринта беше, че това е значимо решение и никой няма право да е въздържал се. Крайният резултат е 27 " за " на 22 " срещу ". Радостин Василев взе участие в съвещанието, защото е част от парламентарната група ", разяснява Петков.

Според него е имало записи от стаята на ПП-ДБ в Народното събрание, както и от партийната централа.

" Първоначалният състав на кабинета е базата. Имаше евентуални министри, които първо отхвърлиха. Някои от тях споделиха, че този път са подготвени да вземат участие. Има и такива, които се отхвърлят по персонални аргументи ", посочи Петков по време на изказването.

 

Снощи от ПП-ДБ оповестиха, че Василев се готви да пусне изфабрикувани записи на диалози с депутати от обединението като съгласно съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков зад това стоят службите, " дълбоката страна ", за неуспех на бъдещо държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР