Той иска обезщетение от държавата чрез Главна дирекция „Изпълнение на

...
Той иска обезщетение от държавата чрез Главна дирекция „Изпълнение на
Коментари Харесай

Банков обирджия съди държавата, викна един от ”Килърите”

Той желае обезщетение от страната посредством Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ в размер на 36 000 лв. за неприятни условия в пандиза в Бургас, където излежава присъдата си, заяви burgasinfo.com

Делото бе заведено в Бургаския административен съд и през днешния ден Съдебната палата почерня от тежко въоръжени жандармеристи. Причината за изключителните ограничения за сигурност бе, че Стефанов прикани като очевидци двама пандизчии с доживотни присъди. Единият е Георги Вълев, апетитен за мозъка на бандата на "Килърите " , а другият - Иван Рибов - наказан за атентата против Митьо Очите, при който починаха брачната половинка му, брат й и един от телохранителите.

Рибов и Вълев бяха доведени, с цел да свидетелстват за изискванията в пандиза при изключителни ограничения за сигурност. Административният съд обаче отсрочи съвещанието за януари.

На 23 март 2011 година 27-годишният тогава Стефан Стефанов направи опит да обере банков клон на „ Инвестбанк” в центъра на Сливен. Той простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима чиновници в банката за заложници. Кризата продължи повече от 18 часа, през които Стефанов пусна всички заложници и се съобщи.

През юни 2014 година Върховният касационен съд удостовери 15-годишната присъда на банковия обирджия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР