Той е запазил уважение към партията, в която се изгради

...
Той е запазил уважение към партията, в която се изгради
Коментари Харесай

Ще се яви ли Тихомир Янакиев като независим наесен, кметът на Созопол заговори за „широк формат“

Той е запазил почитание към партията, в която се построи като политик, само че като че ли мисли стратегически, с цел да генерира по-сериозна поддръжка

Лидерът на Българска социалистическа партия събра през днешния ден структурите от Бургас, Ямбол и Сливен за работно заседание, което се организира в централата на партията на бургаската ул. „ Фердинандова “.

Основната тематика на диалог бяха идните локални избори, готовността за присъединяване във вота, възможни претенденти за кметове и обединения по места.

Със социалистите от Бургаска област, Нинова беседва в 17 часа. Флагман.бг видя, че на срещата на процедура участва целият Областен съвет на Българска социалистическа партия, отпред с регионалния водач Стойко Танков и депутата и обединителна фигура за алените в района.

С интерес се очакваше и единственият общински кмет на Българска социалистическа партия в Бургаска област –, който изпраща зад тила си един сполучлив мандат в. Той бе измежду първите градоначалници в страната, които още през предходната година оповестиха, че ще се кандидатира на вота наесен.

От месеци се спекулира, че Янакиев ще се яви пред гласоподавателите като самостоятелен, само че подсилен от Българска социалистическа партия. Днес Корнелия Нинова бе сбита и сподели, че го чака, с цел да чуе и неговото мнение.
 Корнелия Нинова със зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров на днешната среща с актива в Бургас
Репортер на Флагман.бг беседва с Тихомир Янакиев минути преди срещата с Корнелия Нинова. Попитахме го в прав текст: „ Ще се яви ли като самостоятелен или още веднъж ще бъде партиен претендент? “.

Ето какво ни отговори: 

„ Има си процедури, които би трябвало да се извървят. Ние сме демократична партия, само че съгласно мен е добре да се търсят необятни формати. Такива, които да демонстрират една по-голяма поддръжка. Всичко е въпрос на тактика на претендентите. Сигурен съм, че и Корнелия Нинова, и другите сътрудници са отворени за подобен вид взаимоотношения. Въпросът е да бъдат на кардинална основа, тъй като виждате какво се случва в българската политика “.

Във времето той не пестеше рецензиите си за актуалното управление на соц групировката, само че през днешния ден е доста по-балансиран. Кметът на Созопол приказва почтително и за Нинова, и за партията, в която се построи като политик, наблягайки, че Българска социалистическа партия би трябвало да е платформа за прогресивни водачи.

„ И на Корнелия Нинова не й е елементарно. Не съм фактор от последна инстанция, с цел да имам самочувствие да споделям на някого каквото и да е било. Имам си мнение, което си не отстъпвам. Смятам, че Българска социалистическа партия би трябвало да се откроява като съвременна лява партия, а не индивид, който се капсулира в себе си.  Корнелия Нинова и хората към нея би трябвало да имат формулата да я трансфорат в такава “, добави той.

Ето какво още сподели:


 Депутатът инж. Петър Кънев е обединителна фигура за социалистите от Бургаска област  За днешната намира се бе събрал съвсем целият Областен съвет на Българска социалистическа партия в Бургаска област  Над 2 часа в централата на ул. " Фердинандова " в Бургас се разисква тактиката за локалния вот
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР