Морският град за първи път влезе в календара на Рън

...
Морският град за първи път влезе в календара на Рън
Коментари Харесай

Созопол тази събота става столица на спорта, събира най-добрите бегачи 

Морският град за първи път влезе в календара на Рън България

Над 100 бегачи ще вземат присъединяване в първото издание на Созопол рън. Събитието, което ще се трансформира в същински състезателен празник за града, ще се състои тази събота, 20 април, в морския град. Кметът Тихомир Янакиев, Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика и мотор на придвижването Run Bulgaria, угандиецът, състезаващ се за „ Евър “-Варна, Исмаил Ссенанджи, който е измежду най-хубавите бегачи, представиха програмата и всички елементи към влиятелната конкуренция. 

Участниците ще се състезават в няколко дистанции - 15 км, 5 км и 1 км. Ще се състезават настрана мъже и дами. Стартът и финалът ще бъдат пред църквата „ Св. св. Кирил и Методий “ в Стария град. Право на присъединяване на дестинации 5 км и 15 км имат всички искащи родени преди 2010-а година и записалите се на. 

Масовият старт за дистанциите 15 км и 5 км ще бъде даден в 10 ч. в събота. 5 минути по-късно ще започват и участниците в най-кратката обиколка. Контролното време за дългата отдалеченост е 2 часа. А награждаването се чака да стартира в 11:45 ч. Ще има и съпътстваща стратегия – на следващия ден, 18 април, сред 10:00 и 12:00 ч. ще се провежда детска атлетика в учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “. 

Морският град за първи път влиза в календара на Рън България. Кметът Тихомир Янакиев е уверен, че Созопол ще се показа почтено – и във връзка с организацията, и във връзка с локалните участници. Той и брачната половинка му ще дадат персонален образец, участвайки в 15-километровото трасе, макар травмите, които са получили скоро. Именно Янакиев пръв се е записал за надпреварата. Днес той сподели и стартовия си номер – 1. Неговата цел е да разпространява спорта в общината, най-много измежду подрастващите. Именно по тази причина счита да трансформира Созопол рън в традиция. А с възстановяване на инфраструктурата да провеждат полумаратон (21 км), а за какво не и маратон (42 км).

Сред амбициозните му проекти е даже да инициира и съревнование по планинско тичане. Общината има всички предпоставки и терен за сходни събития. 

„ Смятам, че в събота ще дадем старт на една прелестна традиция. Много се веселя, че в Созопол рън ще вземат участие изявени имена в бягането, което в допълнение ще разпространява самодейността “, сподели Янакиев. Той е уверен, че прогнозите за неприятното време няма да спрат бегачите да вземат присъединяване в конкуренцията, даже в противен случай – това ще ги окуражи още повече. А в събота в Созопол ще е същински състезателен празник. Независимо дали сте бегачи или не - станете част от събитието, приканват уредниците. 



Двигателят на надпреварата Антон Бонов благодари на Община Созопол за партньорството. Събитието в морския град, както и всички останали от веригата Рън България през тази година са отдадени на 100-годишнината на Българската лека атлетика. До момента записалите се участници са към 120, само че регистрацията към момента е в ход, тъй че точният брой ще стане ясно в петък следобяд. Сред изявените бегачи има и представител на област Бургас –

Шабан Мустафа, който ще е най-големият съперник на Исмаил Ссенанджи. Исмаил показа, че за него надпреварата в Созопол ще е съвършена подготовка за маратона във Варна, който ще се организира на 12 май. Двете трасета са идентични поради спусканията и изкачванията. Той добави, че за първи път е в Созопол и градът доста му харесва. Точно по тази причина се надява Созопол рън да се трансформира в традиция, с цел да участва 

Антон Бонов сподели, че има и други забавни бегачи измежду участниците, тъй че борбата за първите места ще е зрелищна. За всички финиширали ще има медали, а в стартовите пакети – дарове от сътрудниците. А за първите шестима (в категория мъже и жени) ще има парична премия. 

Заради събитието ще се наложи и смяна в организацията на придвижването. Времено ще бъде прекратено придвижването на моторни транспортни средства (включително и междуградския автобусен транспорт)  по следния маршрут: пл. „ Хан Крум “ - ул. „ Републиканска “, общински път BGS12-10 (Община Созопол – к-г Златна рибка - к-г Градина- Обърната къща). Движението ще се реализира през път BGS12-20 (околовръстния път на гр. Созопол) - ул. „ Виа Понтика “ - ул. „ Републиканска “- пл. „ Черно море “.



Ето и наградния фонд: 

15 км - МЪЖЕ:
1-място – 250 лева
2-място – 200 лева
3-място – 150 лева
4-място – 120 лева
5-място – 100 лева
6-място – 80 лева

15 км - ЖЕНИ:
1-място – 250 лева
2-място – 200 лева
3-място – 150 лева
4-място – 120 лева
5-място – 100 лева
6-място – 80 лева

5 км - МЪЖЕ:

1-място – 150 лева
2-място – 120 лева
3-място – 100 лева
4-място – 80 лева
5-място – 60 лева
6-място – 50 лева

5 км - ЖЕНИ:
1-място – 150 лева
2-място – 120 лева
3-място – 100 лева
4-място – 80 лева
5-място – 60 лева
6-място – 50 лева
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР