Той е само на 19 години и е най-добрият врата

...
Той е само на 19 години и е най-добрият врата
Коментари Харесай

Николай Георгиев: Нещо ми липсваше в Англия и това беше футболът

Той е единствено на 19 години и е най-хубавият врата в Първа лига. Поне това демонстрира статистиката. Николай Георгиев е младият вратар на Витоша Бистрица.

"По футбола ме възпламениха брат ми и неговите другари. Обикновено най-малкият е на вратата. С времето започнах да демонстрирам някакви качества и брат ми предложи да упражнявам футбол. Реших да се запиша в Славия. Първият ми треньор беше Илия Величков. Там изкарах 6 години. През 2015/2016 прекосих в Септември и от там във Витоша Бистрица ", описа Николай Георгиев в изявление за предаването "Преди кръга " по DIEMA SPORT.

"Родителите ми постоянно са били доста прецизни към образованието. Предприехме стъпката да отида да изучавам в чужбина. Англия изглеждаше най-подходяща. Имах съмнения дали да отпътува или не, тъй като в действителност желаех да играя футбол. Окончателно взех решение да отпътува през май 2017-а година ", показа още вратарят.

Николай Георгиев се надява в Англия да съчетава образованието и спорта. "Може би бях поставил розовите очила, само че в последна сметка не се получи по този начин. Обмислях концепцията да стана кондиционен треньор. Мислех какви стажове да изкарам. Мислех по какъв начин през лятото да се върна и да попитам да изкарам стаж. Заминах назад в Англия, само че по-късно някакси не се усещах изцяло благополучен. Нещо ми липсваше и може би това беше футболът. Попитах господин Ангелов дали мога да се върна във Витоша Бистрица. За мое благополучие по това време имаха потребност от трети вратар. По стичане на събитията се случи по този начин, че първият вратар Михаил Иванов си потегли, а Християн се контузи и аз станах първи вратар ", разяснява Николай Георгиев.

Така одеве завърналият се във футбола Николай Георгиев изигра мач като титуляр против Берое в Стара Загора. "Усещането след последния съдийски сигнал е това, поради което се върнах ", безапелационен бе 19-годишният пазач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР