Той е роден в Люксембург, баща му е англичанин, а

...
Той е роден в Люксембург, баща му е англичанин, а
Коментари Харесай

Репортерът, който отразява конфликта в Украйна на шест езика

Той е роден в Люксембург, татко му е англичанин, а майка му е германка. Постоянното му местопребиваване е във Вашингтон, където от 11 години работи като сътрудник от Белия дом за France 24 и Radio France Internationale. В момента можете да го видите на площад " Независимост " в Киев, където отразява рецесията за Associated Press. 

41-годишният публицист Филип Краутър е човек, за който няма граници - нито в работата, нито в общуването с публиката. 

Краутър е полиглот и приказва свободно шест езика. Знае британски, немски и люксембургски от дете, като умерено може да заяви новините от Украйна и на френски, испански и португалски. 

Репортерът разгласява къс клип с анонсите си за NewsNation (английски), RTL (люксембургски), испаноезичен канал на Deutsche Welle, Voice of America на португалски, френската LCI и австрийския канал за вести Servus Nachrichten.

Six-language coverage from with. In this order: English, Luxembourgish, Spanish, Portuguese, French, and German.
— Philip Crowther (@PhilipinDC)
За по-малко от един ден видеото му е гледано над 4 милиона пъти в Twitter, като е споделено близо 10 000 пъти. 

" Ето по този начин наподобява професионализмът ", " Никога няма да се уморя да чувам този човек да изяснява новините ", " Страхотно е да знаеш какъв брой по-отворен би бил светът с тези знания ", " Филип Краутър е швейцарското ножче на публицистиката ", " Дори веждите му се движат друго в другите езици... ", " Този човек отразява събитията на шест езика, а аз още върша неточности, до момента в който чета от аутокю на британски... ", пишат в Twitter коментатори, измежду които и някои сътрудници на журналиста.

Това не е първият случай, в който геният на Краутър притегля вниманието на международните медии. 

От мястото, на което беше погубен Джордж Флойд в Минеаполис през 2020 година, през церемонията по встъпването в служба на Джо Байдън, през Олимпийските игри в Токио и Пекин, до рецесията в Украйна - умеенето му да предава информацията и атмосферата от значими събития се прави оценка по целия свят. 

Краутър и сестра му учат в Люксембург като деца - страна, в която над 90% от популацията приказва и френски език.

Благодарение на родителите си научават британски и немски.

" На 13 години взех решение, че желая да науча и испански.  Винаги съм бил почитател на спорта - най-много на " Барселона ". Започнах да го изучавам в гимназията, преди да се преместя в Лондон, където започнах да следам в университета. След това продължих с португалския език ", споделя той в изявление за Le Republicain Lorrain. 

Оказва се, че Краутър е получил поданство на родния си Люксембург едвам през 2019 година и то поради Brexit - по това време татко му взема решение, че желае да има паспорт на европейската страна преди отделянето на Англия от Европейски Съюз. 

Филип е бакалавър по испанска лингвистика и просвета в King`s College и има специализация по аудиовизуална публицистика в University of the Arts в Лондон. 

Като кореспондент той е отразявал работата на администрациите на Барак Обама, Доналд Тръмп и Джо Байдън, няколко президентски акции в Америка, серия от срещи на върха на Г-20 и Г-7, опита за прелом във Венецуела, горските пожари в Бразилия, и др. 

Хората, които споделят клиповете на Краутър, обръщат внимание, че той освен умее да се показва на другите езици, само че и владее добре и " естествения темп " на всеки от тях - в това число акценти, интонации, интонация и др. 

" Досега си мислих, че се оправям добре с езиците. След като гледах този клип, към този момент не съм сигурна дали мога да приказвам британски ", написа една от зрителките на видеото в Twitter. 

" Дано този човек да получава шест заплати ", разяснява различен от хората. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР