Товарният кораб Progress MS-19, който се разкачи от Международната космическа

...
Товарният кораб Progress MS-19, който се разкачи от Международната космическа
Коментари Харесай

Потопиха космическия кораб Progress MS-19 в Тихия океан

Товарният транспортен съд Progress MS-19 , който се разкачи от Международната галактическа станция (МКС) през нощта, потъна в неплавателна част на Тихия океан , заяви Роскосмос в канала си в Telegram.

" Товарният транспортен съд Progress MS-19 излезе от орбита, навлезе в земната атмосфера и се унищожи. Неизгорели детайли от структурата му паднаха в неплавателен регион в южната част на Тихия океан ", се показва в известие на уеб страницата на Роскосмос.

Транспортный корабль " Прогресс МС-19 ", заполненный отработавшим оборудованием и мусором с МКС, отстыковался от станции, сообщает Роскосмос:
— ТАСС (@tass_agency)
Progress MS-19 освободи мястото за съединяване със идващия товарен транспортен съд, чието изстрелване е планувано за 26 октомври.

По-рано Роскосмос заяви, че дружно с товарния транспортен съд от МКС ще бъдат отделени боклуци и остаряло съоръжение.

Progress MS е съветски галактически товарен транспортен съд, основан особено за обслужване на орбитални станции. Той се употребява за снабдяване на разнообразни товари (гориво, научно съоръжение, О2, вода, храна и други) на МКС, както и за поправяне на нейната орбита.

Progress MS-19, изстрелян от космодрума Байконур на 15 февруари, достави към 1600 кг товар на Международната галактическа станция, в това число съоръжение, консумативи за системите за поддържане на живота, медицински и санитарни уреди, облекла и храна за астронавтите, гориво, питейна вода, сбит азот.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР