Това заявява президентът Румен Радев в интервю за EURACTIV. Държавният

...
Това заявява президентът Румен Радев в интервю за EURACTIV. Държавният
Коментари Харесай

”Може да съм генерал, но не харесвам войнствената реторика”

Това декларира президентът Румен Радев в изявление за EURACTIV.

Държавният глава акцентира, че в връзките с Русия се управлява от интереса на България и на Европа.

„ Нима смятате, че войнствената изразителност по отношение на Русия е в наш интерес? Тя изостря напрежението, покачва риска и разделя Европа, тъкмо когато би трябвало да стоим обединени против световния тероризъм, нахлуването на коренен ислям, повишаването на борбата “, показва президентът.

„ Канцлерът Меркел показа неотдавна, че не можем да приказваме за сигурност в Европа без Русия. Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел доста тъкмо означи, че би трябвало да спрем да приказваме за Русия и да стартираме да приказваме с Русия. Радетел съм на разговора, не на борбата.… Българите имаме дълбоки исторически връзки с съветския народ и България може да спомогне за този разговор ", декларира Румен Радев.

В отговор на въпрос за връзките си с ръководещите, президентът акцентира, че е за открити позиции в политиката и не приема над масата да си стискаме ръцете, а под масата да се прави друго.

„ Подобни сюжети не водят до градивни връзки “, безапелационен е президентът и прибавя, че има ценностни несъгласия с държавното управление, които основават от време на време напрежение.

„ Например за мен и за голямата част от българския народ, битката с корупцията е приоритет. И бих желал да видя действителни, всеобхватни и ефикасни ограничения от страна на ръководещото болшинство. Не заявления за битка с корупцията в минало време, като проверка на приватизацията преди 20 години, а проверка на крупните публични поръчки в последните години, метода на харчене на еврофондовете, и най-много основаване на ясни механизми, гарантиращи откриване, секване, следствие и наказателно гонене на корупционни действия в този момент и в бъдеще време “, е позицията на президента Румен Радев.

Според президента това може да възвърне възприятието за правдивост в обществото, а освен ограничението на антикорупционните ограничения до инспекция на имуществени заявления.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР