Това заяви в ефира на Здравей, България климатологът проф. Георги

...
Това заяви в ефира на Здравей, България климатологът проф. Георги
Коментари Харесай

Професор Рачев Разкри Какви Изненади Ни Е Подготвило Времето През Следващите Седмици! Ето Кога Ще Вали Сняг!

Това съобщи в ефира на " Здравей, България " климатологът проф. Георги Рачев. Експертът разяснява какво време ни чака през идните дни дружно със синоптичката Нора Шопова от Южния парк в столицата.

" Много е огромен и мощен циклонът, който е в Западното Средиземноморие. В Испания хората ще видят сняг. В Швейцария и Австрия ще падне първата основна и трайна снежна завивка, в Хърватия, Албания също. Въпреки, че сутринта беше 3 градуса, чакаме през днешния ден в студена и мрачна София да бъде слънчево, топло и с температури над 20 градуса ", съобщи той.

" Уникален е въздухът, тъй като има непрекъсната промяна на въздушните маси. В момента хората се радват, освен в София, само че и в цяла България, на доста чист въздух ", сподели Рачев. " Морето към този момент е много студено. За нашето море ще си приказваме за къпане през средата на май месец.

Все отново, там където има слънце, ще бъде много топло. В обедните часове, човек може въпреки всичко да вземе последните слънчеви бани ", счита климатологът. " Във вторник и сряда се чака нова вълна на още по-високи температури. Във всички градове ще има температури над 20-25 градуса ", добави той.

" Валежите са сложни за прогнозиране. Ноември се обрисува да е малко по-топъл от естественото. В Западна България има места, където 100 дни не е валяло и капка дъжд ", приключи климатологът. " Сега стойте вие в Южния парк, а по-късно може да имате и потребност от сладолед ", пошегува се водещата Мира Иванова с Нора Шопова и проф. Георги Рачев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР