Това заяви пред “Дарик радио лидерът на “Продължаваме Промяната Кирил

...
Това заяви пред “Дарик радио лидерът на “Продължаваме Промяната Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не вярвам да има чак толкова добър експерт по антитероризъм, че да дойде часове по-рано

Това съобщи пред “Дарик радио ” водачът на “Продължаваме Промяната Кирил Петков във връзка станалия преди съвсем седмица гърмеж пред кортежа на основния прокурор Иван Гешев. От прокуратурата заговориха за атентат. Интересен въпрос обаче повдигнаха първите сбити мнения на обвинител №1, че се опасява за децата си. Бе направено подстрекателство, че фамилията на основния прокурор е пътувало с него в охранявания от НСО автомобил. Тази изразителност бе подхваната и от самото обвиняване - зам.-главният прокурор Борислав Сарафов също заприказва, че фамилията на Гешев е било с него в колата. 

 

Информацията бе опровергана през вчерашния ден, когато вътрешният министър изрично отхвърли околните на основния прокурор да са били в автомобила. По-късно денем самият Сарафов обърна палачинката и съобщи, че е бил измамен от изявлението на Гешев. 

 

Стоят обаче въпросите за какво самият основен прокурор не опроверга тази информация. 

 

" Говорих със експерти и те ми обърнаха внимание, че кратерът е 15 см, а храстът, където е станал гърмежът, е цъфнал. Ако е имало голям гърмеж, за какво листенцата по храста са още там? Освен това, взривното устройство е сложено на завой с вираж под надолнище. Това значи, че един гърмеж, колкото и да е ориентиран, той не може да засегне колата по този метод, когато е под надолнище ", добави още Петков. 

 

Според него всичко това всява подозрения.

 

Основните хипотези съгласно Петков са две - опит за заплашване и инсценировка. 

“От моя позиция – и двете са ужасни за репутацията на България, и двете демонстрират, че държавността е под невероятна офанзива и най-лошото – поставят ни на интернационалната сцена като Колумбия през 70-те ", сподели още Кирил Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР