Това заяви пред bTV бившият правосъден министър и настоящ депутат

...
Това заяви пред bTV бившият правосъден министър и настоящ депутат
Коментари Харесай

Нов главен прокурор да се избере след промени в Конституцията, иска Надежда Йорданова

Това съобщи пред bTV някогашният правосъден министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова. 

Тя уточни, че при разискванията на двете претенции за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор, импортирани предходната година от проф. Янаки Стоилов и самата Йорданова, кадровиците са се отнесли с неуважение. 

" Слушахме иронични забележки, че доказателствата, които представяме, са изказвания в медии и интернет страници на прокуратурата. Ясно изясняват, че посредством общественото говорене основният прокурор може да накърни престижа и доверието в правосъдната власт. Сега гледаме просторно чуване на брифинги ", уточни още Йорданова. 

" Част от изказванията и настояванията във Висш съдебен съвет имат прекомерно малко общо с правото. Прави усещане, че в един миг огромна част от доказателствените претенции се отнасят до леко жълтеещи условия. Какви са били аргументите шестимата от Висш съдебен съвет да отдръпват настояването си - можем да гадаем. Процесите, които се случват в правосъдната власт сега, би трябвало да генерират публично доверие, а не противоположното. Особено когато има толкоз внезапна смяна в мненията на Висш съдебен съвет, юридическата общественост, политическите партии ", добави Йорданова. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР