Това заяви пред Българското национално радио акад. Николай Денков от

...
Това заяви пред Българското национално радио акад. Николай Денков от
Коментари Харесай

Дунчев бил втренчен в своите дървета и не виждал голямата гора - да се спечелят изборите, смята Денков

Това съобщи пред Българското национално радио акад. Николай Денков от “Продължаваме Промяната ”. 

 

Скандалът с листите на новата коалиция на “Демократична България ” и “Продължаваме Промяната ” бушува към този момент повече от седмица. Бившият народен представител на Политическа партия Александър Дунчев упрекна Демократична България и Политическа партия в циничен модел на ръководство, сходен на този на ГЕРБ. Заговори за задкулисие и направи съпоставения с Движение за права и свободи. Основната причина - изборът на лидер на листата на обединяването в София - област. На Александър Дунчев е било препоръчано второто място, само че той е отказал. 

 

Денков бе безапелационен - не свадите са забавили регистрирането на листите на новата коалиция за идните избори, а нуждата да се съчетаят листите на две политически обединения. 

 

Той увери, че на следващия ден всички листи ще бъдат показани от координаторите за вписване по места.

 

Денков акцентира, че Политическа партия и Демократична България имат единодушие по съвсем всички въпроси и по тази причина е поел ролята на един от координаторите по подготовката на предизборната платформа, която на идващ стадий би се трансформирала и в управническа:  

 

" Единствените по-задълбочени полемики с тях са къде е границата. Ние настояваме да има повече обществени разноски, свързани с понижаване на неравенството, с поддръжка на опазването на здравето, на образованието, на пенсионерите. Но в никакъв случай не сме имали подозрение, че тези спомагателни разноски би трябвало да бъдат в границите на Маастрихтските критерии - дефицитът да е стеснен до 3%, дългът да не се усилва. Тук сме си стиснали ръцете с Демократична България - каквито и разноски да се вършат, би трябвало да подхождат на тези рамки. Ние нямаме основни разлики с тях, колкото и да се пробват нашите политически съперници да основават интриги ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР