Това заяви по НТВ Георги Ганев от Демократична България”.Той коментира

...
Това заяви по НТВ Георги Ганев от Демократична България”.Той коментира
Коментари Харесай

Георги Ганев: Инфлацията ще е двуцифрена, но няма да стигне стойностите от 90-те

Това съобщи по НТВ Георги Ганев от " Демократична България”.

Той разяснява и нарастването на пенсиите с 6,1 %. „ Да не забравяме, че това нарастване на пенсиите идва след две години на рекордно покачване на парите за напреднала възраст – с добавки и други.

Все отново социално-осигурителната система може да поеме доста, само че не безпределно. Нека обаче да диференциираме – никой не споделя, че пенсиите в България са високи. Всеки би желал да види възрастните хора с по-голяма покупателна дарба. Много по-важно е не какъв брой лв. ти е пенсията, а какво можеш да си купиш с нея”, уточни той.

„ Много диспутирам с сътрудници, които споделят, че би трябвало да се дават повече пари. Но точно множеството пари са причина за инфлацията – усилва се броят пари. Търсим всевъзможни благоприятни условия – бюджетни и други – да подпомогнем пенсионерите”, безапелационен е Ганев.

По думите му инфлационните процеси ще не престават до момента в който не изчезнат и двете аргументи.

„ Разходите за фундаментални неща като торовете – които са също толкоз значими колкото горивото, занапред ще продължат да нарастват. Предполагам, че секторът на услугите ще бъде по-малко обиден. Но браншове в производството – като промишлеността, селското стопанство и превоза, че пострадат тежко”, акцентира той.

Според него ситуацията не е чак толкоз неприятно, че да привикваме с двуцифрени стойности на инфлацията. „ Със сигурност равнища на инфлацията като тези от 90-те години на предишния век – няма да достигнем. Но няма и да се укроти инфлацията тази година и ще се задържи на двуцифрени стойности”.

Предлагаме повдигане на прага за Данък добавена стойност до 160 000 лева и понижаване на лихвата за закъснение, акцентира Ганев. Той разяснява и избора на нов началник на Българска народна банка. " За шеф на Българска народна банка би трябвало да се предложи човек, който да е неоспорим, чакам повече кандидатури ", безапелационен беше той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР