Това заяви на брифинг пред медиите вътрешният министър Калин Стоянов,

...
Това заяви на брифинг пред медиите вътрешният министър Калин Стоянов,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Главсекът на МВР е виновен за смъртта на шестима полицаи

Това съобщи на брифинг пред медиите вътрешният министър Калин Стоянов, който показа претекстовете за поисканата оставка на Петър Тодоров. 

 

Президентът Румен Радев обаче занапред би трябвало да се произнесе по импортираното от силовия министър предложение за издаване на декрет, с който Тодоров да бъде освободен. 

Според Стоянов поради неналичието на надзор от 2021 до 31 май 2023 година се следи растеж на убийствата с особена свирепост.

Вътрешният министър уточни убийството на психолога Иван Владимиров, защото е имало многократни сигнали против причинителя, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Като мотив уточни и неяснотите към гибелта на Ангел Христов от Братя Галеви, както и убийството в Цалапица на Димитър Малинов.

" Тези случаи демонстрират, че са налице съществени пропуски в работата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и че има задоволително съображение за освобождението му. Надявам се, че президентът на Република България ще схване нашите причини, ще прояви схващане при вземането на крайното решение по отношение на настояването за освобождението на основния секретар ", съобщи министър Стоянов.

 

До назначението на нов основен секретар неговите пълномощия ще се извършват от заместника му. Име на нов претендент към този момент не се разисква. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР