Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция

...
Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин нахлу в Украйна с надеждата за по-малко НАТО, ...

Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в централата на алианса в Брюксел.

 

По думите му ситуацията на бойното поле в Украйна е доста сложна и това е причина за увеличение на помощта за украинската страна.

 

" В интерес на националната сигурност на всички страни от пакта е да продължат помощта за Украйна, както беше решено на срещата на върха на алианса във Вилнюс по-рано тази година. Това важи и за Съединени американски щати. Уверен съм, че Съединени американски щати ще продължат поддръжката ", означи генералният секретар.

 

" Русия не се приготвя за мир, а за продължение на войната. Наблюдаваме нападателни дейности край Авдеевка. Това, че ситуацията на бойното поле е по-трудна от предстоящото, не значи да се понижи помощта, в противен случай. Не можем да позволим на съветския президент Владимир Путин да завоюва ", безапелационен бе той.

 

Столтенберг уточни, че украинците са постигнали огромни завоевания до момента.

 

" Те съумяха да изтласкат съветските сили на север, на юг и на изток, освободиха половината от завзетите земи. Това е огромна победа за Украйна, съветските нашественици понесоха тежки провали. Русия загуби доста, Украйна е стратегически неуспех за Путин ", счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР