Това заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, цитиран от

...
Това заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, цитиран от
Коментари Харесай

Кремъл отрече за политически реклами във Фейсбук

Това съобщи Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Самият Тръмп дефинира абсурда като "руски измислици ".

Ние не знаем какво е това "Рашагейт ", а още по-малко кой и по какъв начин разгласява реклама във Facebook. Никога не сме се занимавали с това. Руската страна в никакъв случай не е взела участие в сходно нещо, сподели пред публицисти Песков, разяснявайки известия, че Facebook ще даде на американския Конгрес данни за политическа реклама, поръчана от Русия.

Преди две седмици Facebook разкри, че неколкостотин подправени акаунта, евентуално задействани от Русия, са били употребявани за пазаруването на реклама за нагнетяване на политическо напрежение в Съединени американски щати преди президентските избори предходната година, напомня Франс прес.

Вчера обществената мрежа се ангажира да даде данни за тези реклами на Конгреса, който проверява вероятно въздействие на Русия върху американските избори. Според Facebook към 50 000 $ са били изхарчени за публикуването на 2200 анонса с политическа устременост "от сметки с айпи адрес в Съединени американски щати, само че с отметка за езика, сложена на съветски " в компютъра.

Основателят и притежател на Facebook Марк Зукърбърг показа също серия от ограничения на компанията за битка против опитите за измами.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР