Това за мен е криминален случай, свързан с каналджии, коментира

...
Това за мен е криминален случай, свързан с каналджии, коментира
Коментари Харесай

Военният министър за престрелката на границата: Случилото се е случайност

Това за мен е престъпен случай, обвързван с каналджии, разяснява министърът на защитата Димитър Стоянов по случая с убития граничен служител на реда нощес в региона на село Голям Дервент. 
Прочетете още
Военнослужещият не се е отдръпнал. Той добави, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи и военнослужещи могат да отговорят на пукотевица.

" Това, което се е случило през днешния ден, е случайност. Въпреки това съм разпоредил за спомагателни ограничения, с цел да се обезпечи сигурността на военнослужещите по границата ", акцентира Стоянов.

Министърът посочи, че 40 военнослужещи оказват помощ за поддръжката на оградното оборудване.
 
„ Моето мнение, че видеонаблюдението би трябвало да бъдат ориентирани и към турската територия. В момента оборудванията не разрешават това. Това оборудване, в този тип, което беше показано като „ Китайска стена “, за което бяха дадени над 200 милиона лв., не е надеждно “, безапелационен е той пред БТВ.

„ Трябва да се мисли за ново преградно оборудване, което да е бетоново и с височина над 3 метра. Ние се оправяме с защитата на границата. За страдание през днешния ден с цената на живот “.

 

Както съобщихме, към 20:35 ч. в понеделник вечерта незнаен стреля по наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната вадичка, където се е случил случая.

Сигнал за него е подаден нощес, когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, които извършват служебните си отговорности по защита на границата. След стрелбата граничният служител на реда е прострелян и умира на място, а военнослужещият съумява да се отдръпна от мястото. 

Починалият мъж е на 30 години и е от Елхово.

Катастрофата на МиГ-29 в Черно море

Военно-окръжна прокуратура - София притегли като обвинен полковник Методи Орлов за причиняване на гибел по несъобразителност на подполковник Валентин Терзиев, който почина край Шабла през юни 2021 година, откакто по време на тактическо обучение с бойни стрелби самолетът му МиГ-29 падна в Черно море.

„ Познавам полк. Орлов като един виновен човек. Аз мисля, че крайната оценка ще бъде на съда, а не на прокуратурата. Надявам се решението да е оправдателно “, разяснява министърът на защитата.

Според него последното решение дали да се нападна целта е на водача.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР