Втородивизионният Хунедоара Корвинул триумфира за Купата на Румъния, след като

...
Втородивизионният Хунедоара Корвинул триумфира за Купата на Румъния, след като
Коментари Харесай

Сензация в Румъния! Отбор от втора дивизия грабна Купата

Втородивизионният Хунедоара Корвинул победи за Купата на Румъния, откакто се наложи след осъществяване на дузпи в огромния край на Градския стадион в Сибиу над Оцелул на Милен Желев.
Прочетете още
Двубоят приключи тъждество 2:2 в постоянното време, като по този метод се стигна до продължения, в които двата тима не съумяха да излъчат победител. При дузпите Хунедоара съумя да се наложи с 3:2, а 19-годишният вратар на втородивизионния отбор Стефан Лефтер стана воин. Така Корвинул печели първия трофей в 103-годишната история на клуба.

Отборът на Флорин Максим, който няма права за промоция в елита на Румъния, макар че приключи на 2-ро място в постоянния сезон, ще съставлява Румъния в идното издание на Лига Европа. Корвинул ще влезе в първия прелиминарен кръг на надпреварата.

Анес Ресувич даде задатък на Оцелул в 27-ата минута на срещата, само че още преди полувремето Хунедоара изравни посредством Мариус Коман. На старта на второто полувреме Русевич още веднъж изведе Оцелул напред в резултата в 58-ата минута след тъкмо изпълнена дузпа, само че Антонио Манолаче възвърне паритета в 74-ата минута.

При осъществяването на дузпи Оцелул рухна, а Хунедоара подвигна Купата на Румъния.

Българинът Милен Желев започва от първата минута за Оцелул, като престоя на терена по време на целия дуел в Сибиу.

В Румъния Корвинул Хунедоара е петият тим от втора лига, който печели Купата. Прецедентите през годините бяха още тимовете на Металул Решица, Ариесешул Турда, Химия и Рапид.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР