Това включва допълнително въоръжение, включително 16-те самолета Ф-16 Блок 70,

...
Това включва допълнително въоръжение, включително 16-те самолета Ф-16 Блок 70,
Коментари Харесай

Премиерът Денков във Вилнюс: Поемаме ангажимента да надградим бойната група в България до ниво бригада

Това включва в допълнение въоръжение, в това число 16-те самолета " Ф-16 Блок 70 ", двата мултифункционални кораба, които се чака да влязат в деяние, обезпечаване на бронирани машини за пехотата, с цел да бъде затрупан целият набор – въздушно, морско и наземно пространство, сподели Денков.

 

Това включва и надграждане на многонационалната бойна група в България. " Ние поемаме уговорката да я надградим, тъй че да стане на равнище бригада, което значи спомагателни сили да се обезпечат ", съобщи той на брифинг за български публицисти.

 

Денков сподели, че решението за трите районни проекта за защита, които бяха утвърдени от НАТО, и един от тях визира зоните на Черно и Средиземно море, са значими и че сходни проекти не е имало от Студената война насам.

 

" Те точно демонстрират, че рискът да има ескалация би трябвало да се преглежда съществено. Но желая ясно да подчертая, че съставянето на тези проекти и построяването на бойните сили в действителност има само предпазен и сдържащ темперамент ", добави министър председателят.

 

" Когато има такива сили, всеки агресор би се замислил дали би изискал да рискува в това отношение ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР