Това вече не е моят Несебър - див, неконтролируем бизнес,

...
Това вече не е моят Несебър - див, неконтролируем бизнес,
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Това вече не е моят Несебър, не е моето Черно море!

Това към този момент не е моят Несебър - див, неконтролируем бизнес, бариери, частни пристанища и региони, сегментирани въздействия на прочеето мастити бабаити и нападателна простотия от страна на голям брой от плажуващите. Това написа в персоналния си Facebook профил депутатът и началник на Департамента по имунология в Института по микробиология " Стефан Ангелов " при Българска академия на науките проф. Андрей Чорбанов.

Ето и по какъв начин продължава поста му:

" Дядо ми е от Несебър - потомствен гръцки риболовец, правоприемник на дорийските гърци, колонизирали региона преди 2 500 година От дете съм идвал с наслада в този достоверен град, с атмосферата на дървените кейчета, дребните лодки, пържените попчета и скаридите във фуния.

Вече съвсем не минавам отсам, тъй като това не е моят Несебър, не е моето Черно море и моите хора, които да почиват. Див, неконтролируем бизнес, бариери, частни пристанища и региони, сегментирани въздействия на прочеето мастити бабаити и нападателна простотия от страна на голям брой от плажуващите.

Природата ни е чудна, единствено дето от бетонните чудовища не се вижда въобще. Какви апели за родното, какъв шовинизъм. Границите на рационалното от дълго време са преминати и не мисля, че има връщане обратно.

А аз ще си припомням с трогване за моя си Несебър. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР