Това управление от самото начало разглежда сценарии в енергетиката с

...
Това управление от самото начало разглежда сценарии в енергетиката с
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Имаме договорени вече алтернативни доставки

Това ръководство през цялото време преглежда сюжети в енергетиката с опцията Русия да ни врътне кранчето за газ, уточни в пред Би Ти Ви депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

„ Поради тази причина от декември месец насам приоритет номер едно и във връзка с държавното управление, министерство на енергетиката и на националното заседание беше обезпечаване на различни трасета. Това е повода 24 часа по късно никой да не е с нарушени доставки на газ “, сподели още Мирчев.

По думите му сега в страната и в София топлофикациите работят. „ Няма да има нарушение на доставките. Има контрактувани към този момент различни доставки. Ще има и контрактувани на общоевропейско равнище, тъй че не би трябвало да има никакви терзания в това отношение “, увери той.

„ Вчера Гърция разгласи, че ще ни помогне, имаше диалози преди този момент и с други страни. След среща в Брюксел ще стане ясно, че в действителност най-вероятно цената няма да бъде много по-различна от това, което ние получавахме от Русия “, означи още Мирчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР