Това управление няма алтернатива. ... Емоциите след една или друга

...
Това управление няма алтернатива. ... Емоциите след една или друга
Коментари Харесай

Христо Иванов: Когато заработи конституционната комисия, ще анонсираме идеите за промени

" Това ръководство няма опция.... Емоциите след една или друга среща постоянно могат да бъдат изведени пред скоби. Но това е пътят към разпада. Разпад, който е неосъществим по една елементарна причина, че няма опция. Какво, ще отидем на още едни избори? И какво чакаме да се случи на тях?Големи провокации, само че и огромни благоприятни условия има пред нас- действително можем да осигурим влизането на страната и в Шенген, и в еврозоната, действително би трябвало да стартираме използването на ограниченията за Плана за възобновяване. " Такава позиция изрази пред БНР съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

" Това саголеми благоприятни условия пред страната и тя може да се обнови и модернизира доста съществено. Пред лицето на тези императивитрябва това ръководство да го изградим, колкото и да е мъчно.Това е наша отговорност, да не занимаваме хората с страстите си.Да осигурим за един интервал стабилизация на страната.Трябва да има схващане от всички страни, че не можем да продължаваме както до момента.Да покажем на обществото, че разбираме, че с досегашните корупционни практики би трябвало да се разделим. Това основава допълнителнатрудност в ръководството. " - добави той.

Иванов определисъвместното ръководство на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС като " взаимно управлениепо нужда - историческа и доста сериозна ", катоуточни, чев основата му еанглийският израз - " Да се съгласим, че няма да се съгласяваме ":

" Много ясно да знаем кои са тези в действителност значими неща за страната, по които би трябвало да намираме единодушие. Запазвайки схващане, че отвън тях ние ще си останем съперници. В процеса на това ръководство нека да успеем да преодолеем и огромната разграничителна линия, обвързвано с невъзможността да разгадаем проблемите на корупционното преодоляване на страната след 1989 година, да стартираме да решаваме и този проблем. Тогава ще настъпи може би цялостна нормализация и политическите съперници ще могат да се сближат в по-голяма степен. Това би трябвало да се случи, тъй като другояче тектоничните разделения в България ще продължат. "

С плаващи болшинства това ръководство няма да оцелее, акцентира депутатът.

По думите му, трите съществени целта пред ръководството саоздравяването на правораздаването, попълването нарегулаторитес хора, които ще могат да ги трансфорат в имунната система на страната и трети -службите.

" Не ми е известно Даниел Лорер да е обсъждан за гуверньор на Българска народна банка ", акцентира съпредседателят на Демократична България.

" От доста време сме подготвени с текстове. Очаквахме да стане явен форматът, в който те ще се преглеждат. Дали ще съумеем да се съгласим по какъв начин ще наподобява конституционната комисия, с цел да можем в границите на този развой да ги анонсираме.Надявам се другата седмица да бъде пусната в деяние конституционната комисия в Народното събрание и тогава ние ще анонсираме нашите хрумвания. " - съобщи той по отношение на плана за конституционни промени на ПП-ДБ.

Христо Иванов акцентира изрично, чене се готви смяна в позицията на България във връзка с Република Северна Македония с спомагателни отстъпки, с цел да стартират по-бързи договаряния за участие в Европейски Съюз.

" Преговорната рамка не може да бъде предоговаряна, тя е приключен факт на европейско равнище. Не става дума за двустранни връзки сред България и РСМ.... Трябва да намерим метод да защитим ползите си, да използван инструментите, които ни бяха дадени с Преговорната рамка, само че и да изправим отношението сред двата народа, тъй като позволихме политиците от двете страни да инжектират ненавист. " - означи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР