Това стана ясно от думите на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн

...
Това стана ясно от думите на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие: Новият премиер на РСМ не може да преговаря с България

Това стана ясно от думите на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Думите му идват на фона на към момента буксуващите договаряния сред София и Скопие, чиято цел е да изведат от задънената улица договарянията за участието в Европейски Съюз на западната ни съседка. До тук се стигна, откакто България реши да наложи несъгласие върху преговорната рамка за присъединение и стопира главен приоритет на Брюксел - разширение на въздействието на блока в района Западни Балкани.

На 18 януари ще се проведат диалози с българския министър председател Кирил Петков по време на негово посещаване в Скопие.

“Очаквам, че каквото и да било решение, обвързвано със самоличността на македонския народ, няма да бъде оставено на нелегитимния министър председател и на рискован договарящ като Бучковски. Очаквам да бъде чут гласът на македонския народ, на най-голямата политическа партия в Македония, а това е ВМРО-ДПМНЕ - политическата партия, която има най-голямата политическа група в Народното събрание, с максимален брой кметове и най-вече съветници, политическата партия, която изпревари най-големия съдружен сътрудник на държавното управление, а точно СДСМ на предходните локални избори, и както демонстрират изследванията на публичното мнение, ще я изпревари при възможни предварителни парламентарни избори “, сподели Мицкоски.

Настояванията на ВМРО-ДПМНЕ са точно опозиционната партия да договаря по въпроса, изключително поради обстоятелството, че това е групировката с максимален брой депутати и легитимност да взе участие в сходни диалози, стана ясно още от думите на водача на опозицията.

Той не чака смяна в македонско-българските връзки след оповестения нов метод от София и упорства за дипломатически дейности от страна на европейските сътрудници страната да стартира договаряния с Европейски Съюз.

“Предистория на казуса е резолюцията в българския парламент, която в действителност беше доказана от президента Радев. Той даже изиска от министрите в новото държавно управление на Петков да не отстъпват в настояванията. Това е задоволително мощно обръщение. Докато тази резолюция е в действие, до момента в който тази резолюция има силата на закон, ние ще бъдем обект на изнудване от нашата източна съседка с хегемоннистични претенции отпреди епохи, вместо да градим бъдеще дружно и да гледаме няколко века напред “ сподели Мицкоски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР