Това стана ясно от думите на директора на болницата доц.

...
Това стана ясно от думите на директора на болницата доц.
Коментари Харесай

Заради липса на персонал правителствена болница разкрива 15, а не 45 интензивни COVID легла

Това стана ясно от думите на шефа на болничното заведение доцент Радосвет Горнев в ефира на bTV.

Коментарът му идва на фона на извънредно мощен напън върху лечебните заведения поради четвъртата вълна на пандемията. Страната ни регистрира най-печалните си върхове от началото на епидемията от COVID-19 у нас. За последното денонощие броят на приетите в болница лица е близо 1000. Голям е казусът с наличните интензивни кревати в цялата страна. Основната рецесия е с дефицита на медицински експерти, които да ги обслужват.

" Поел съм задължението съгласно решенията на СРЗИ да разкрием тези 15 кревати все още. За тях е обезпечено всичко, само че с това се изчерпва кадровият ни запас във връзка с медицински експерти. Затова бе взето решение да се командироват екипи от други лечебни заведения. Това би трябвало да стане в границите на идната седмица ", изясни доцент Горнев.

По думите му лечебното заведение не е изпитвало проблем с доставката на О2, а здравните управляващи се грижат за съществуването му в цялата страна.

" Консумацията на О2 в изискванията на пандемия се е нараснала 5 пъти. В момента потреблението е към 1 звук. Сигурен съм, че държавното управление прави всичко допустимо да обезпечи О2 в цялата страна ", уточни още шефът на държавна болница.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР