Това стана възможно след постигнатото споразумение между София и СкопиеРепублика

...
Това стана възможно след постигнатото споразумение между София и СкопиеРепублика
Коментари Харесай

РС Македония и Албания официално започват преговори за членство в ЕС

Това стана допустимо след постигнатото съглашение сред София и Скопие

Република Северна Македония и Албания през днешния ден публично стартират договаряния за участие в Европейския съюз. На първата междуправителствена конференция в Брюксел ще участват министър-председателите на двете страни.

Късно нощес 27-те страни членки на Европейския съюз се съгласиха да стартират договаряния за присъединение с Тирана и Скопие. Това стана допустимо след постигнатото съглашение сред българските управляващи и тези в Северна Македония.

" Димитър, можете да разчитате на моята поддръжка и да сте убеден, че съглашението ще бъде преведено на македонски език - без бележки под линия и разяснения, наедно с всички 24 езика на Европейския съюз ", увери ръководителят на Европейската комисия македонския министър председател Димитър Ковачевски.

Той, от своя страна, отговори: " За нас е извънредно значимо, че в това предложение е прецизиран македонският език - без никакви допълнения, дообяснения и астерикси. Това отваря вратите за нашия македонски език да стане един от формалните езици на Европейския съюз. Лично за мен това е най-голямо достижение и най-съществен триумф ", предава Nova.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР