Това стана късно снощи по време на изненадващото посещение на

...
Това стана късно снощи по време на изненадващото посещение на
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Франция и Германия тежко въоръжение и изтребители за Украйна

Това стана късно нощес по време на изненадващото посещаване на президента на Украйна в Париж 

Франция и Германия увериха в цялостната си поддръжка за Украйна. Това стана късно нощес по време на изненадващо посещаване на президента Володимир Зеленски в Париж, оповестява Нова телевизия. 

На работна вечеря с френския си сътрудник Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц той изиска от Париж и Берлин тежко въоръжение и модерни изтребители.

По-рано денем в Лондон Зеленски още веднъж прикани западните съдружници да дават на Украйна самолети, благодарение на които тя да обърне хода на войната с Русия.

По думите на френския президент, до момента в който Москва продължава да атакува Киев, ще продължава и интернационалната поддръжка за Украйна, в това число и военна. 

„ Украйна може да разчита на Франция, на нейните европейски сътрудници и нейните съдружници да завоюват войната. Русия не може и не би трябвало да завоюва. Докато тя нападна, ще бъде належащо да продължим и да приспособяваме военната поддръжка, жизненоважна за отбраната на Украйна и нейното бъдеще. По същия метод, по който продължихме с доставките на ново военно съоръжение през последните няколко седмици, ние ще продължим работата си ”, увери Макрон.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР